38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vaclík se rozloučil se Sevillou vítězstvím s čistým kontem

Sevilla na závěr letošního ročníku LaLigy porazila Deportivo Alavés 1:0 a svůj podíl na tom měl i Tomáš Vaclík. Český reprezentační brankář dostal prostor mezi tyčemi a neinkasoval. V nastaveném čase pak vystřelil výhru Rojiblancos Alejandro "Papu" Gómez.

O nic zásadního už nešlo. Sevilla znala sobotní výsledek Barcelony a tak se nemohla posunout na třetí místo. Polepšit si mohl Alavés, ale o jeho záchraně bylo také rozhodnuto předem. Od začátku dostal od trenéra Lopeteguiho šanci Tomáš Vaclík, pro něhož to bylo poslední utkání v dresu Sevilly. Mimochodem na lavičce zůstali pouze Luuk de Jong, Munir nebo Rakitić. Změny udělali i hosté a například brankařskou jedničku Pacheca nahradil Sivera.

Vaclík šel poprvé výrazně do akce v 8. minutě, kdy po jeho vyběhnutí spadl v pokutovém území Mendéz, ale sudí penaltu neodpískal. Deportivo ho jinak zaměstnat nedokázalo a v prvním poločase nebyla k vidění jediná vážnější příležitost.

Také druhý poločas se odehrával ve vlažnějším tempu a na hře obou týmů bylo znát, že už o nic nejde. Až v 64. minutě kroutil balón vedle tyče Suso a Sivera skokem kontroloval. To nejdůležitější přišlo až v nastaveném čase. Nejprve mohl rozhodnout utkání ve prospěch Deportiva Joselu a Vaclík předvedl výborný zákrok levou nohou a o tři minuty později nádhernou pravačkou z dálky zajistil Seville nejtěsnější vítězství Alejandro "Papu" Gómez.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
adam77

Odchytá Vaclík poslední zápas za Sevillu? Andalusané hostí Alavés. Už byste to mohli aktualizovat už je dávno po zapase už odchytal poslední zapas v Seville

Reagovat
adam77

Odchytá Vaclík poslední zápas za Sevillu? Andalusané hostí Alavés. Už byste to mohli aktualizovat už je dávno po zapase už odchytal poslední zapas v Seville

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele