27. kolo
14.03.2021 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Carlos Bacca (© AFP)

Villarreal veze z Eibaru tříbrankovou výhru

Zpět na pohárové pozice se chce vrátit Villarreal a v Eibaru k tomu udělal důležitý krok. Žlutá ponorka zvítězila 3:1 díky brankám Gómeze, Baccy a Pedrazy. Kaňkou na jinak zaslouženém vítězství je vyloučení Capoueho za ostrý zákrok na Diopa a také korigující branka z kopačky Enricha.

V bojích o evropské poháry neřekl Villarreal poslední slovo a dobře věděl, že v Eibaru musí zvítězit. Svěřenci trenéra Emeryho proto vstoupili do zápasu hodně aktivně a už v 1. minutě se ujali vedení. Moreno našel přesnou přihrávkou Moie Gómeze a ten levačkou překonal brankáře Dmitroviće. Chvíli trvalo, než se Eibar z inkasované branky oklepal a pak začal být také nebezpečný. Prosazoval se ale Villarreal a po půlhodině zvýšil svůj náskok na rozdíl dvou branek. Do rychlého kontru přešel Moreno a dílo dokonal Carlos Bacca - 2:0.

Eibar se mohl před koncem poločasu vrátit do hry, když po ruce Estupiňána v pokutovém území byla nařízena penalta. Esteban Burgos však situaci nezvládl, Asenjo střelu doprostřed vyrazil nohama a stal se hrdinou okamžiku.

Domácí se ani za těchto okolností nevzdávali a korekce z jejich strany přeci jenom přišla. Sergi Enrich z polootočky vypálil nepříliš razantní střelu a ta k překvapení všech zapadla k tyči. Asenjo tahal balón už za brankovou čárou.

Villarreal znervózněl a situace se ještě zdramatizovala po vyloučení Capoueho deset minut před koncem. Jeho ostrý zákrok na Diopa neunikl pozornosti sudího Mediého a hosté po udělení červené karty dohrávali o deseti. Eibar se však k vyrovnání nedostal a naopak tři minuty před koncem inkasoval z brejku. Alfonso Pedraza postupoval sám na brankáře Dmitroviće a lehkým obloučkem jej překonal. Žlutá ponorka zvítězila v Eibaru 3:1 a drží se v kontaktu s evropskými poháry.

Co se týče domácích, ti zůstávají na předposledním místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na Elche. To má však jedno utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 26. kole bych měl dvoječku. Jestli i tady bude jednička , tak zase ti gajíčci vydělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ně, buzeranty.

Reagovat
houdic

Dík, výhru jsme už potřebovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele