28. kolo
20.03.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Yassine Bounou vyrovnal (© AFP)

Brankář Bounou gólem v nastavení zachránil Seville remízu

Hrdinou sobotního duelu mezi Valladolidem a Sevillou se stal marocký brankář Yassine Bounou, který v nastaveném čase gólem zařídil konečnou remízu 1:1. Bounou šel ve čtvrté minutě nastavení do vápna, když se k němu poodrážel balón a přesnou střelou se mohl jít se svými spoluhráči radovat.

Konečná remíza 1:1 je pro Sevillu spíše ztrátou, i když její aktuální náskok na čtvrtém místě se zdá být neohrožený. Valladolid měl tři body na dosah, ale nakonec se musí smířit jen s jedním a dál tak zůstat v nejvyšší ostražitosti.

Sevilla vstoupila do utkání v netradičních modrých dresech a už v 5. minutě mohl udeřit Alejandro Gómez, který na Roberta vypálil nepříjemný balón a opora Valladolidu musela vyrážet. Hosté měli v prvním poločase převahu, ale zahrozit dokázali i domácí. Pět minut před koncem prvního poločasu byl ve vápně faulován Weissman a sudí s pomocí VAR odpískal pokutový kop. Fabián Orellana ho bez problému proměnil a Valladolid vedl do přestávky 1:0.

Penaltu chtěli i na druhé straně sevillští, nicméně Olazova ruka byla při těle a sudí se rozhodl pro pokračování hry. Sevilla se prosazovala přes obranu Valladolidu těžce a když už se to povedlo, tak měla velkou smůlu. V 77. minutě po centru Ocampose hlavičkoval zblízka do tyče Luuk de Jong! K dorážce se pak dostal ještě Koundé, ale balón poslal nad.

De Jong se dostal v závěru ještě jednou k hlavičce a i tentokrát nebyl přesný. Zdálo se, že Sevilla ztratí všechny body, než přišel okamžik, který vešel do dějin. Ve čtvrté minutě nastavení šel brankář Bounou podpořit svůj tým při závěrečném náporu, po sérii odrazů se dostal balón právě k němu a on tvrdou ranou zařídil remízu. Když dá brankář gól, je to vždycky historická událost a v tomto případě tomu není jinak.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele