29. kolo
05.04.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ousmane Dembélé (© AFP)

Barcelona vydřela výhru nad Valladolidem a na čelo ztrácí už jen bod

Moc nechybělo a Barcelona by nevyužila víkendového zaváhání Atlética Madrid na půdě Sevilly. Na Camp Nou se s Valladolidem trápila a vysvobodil ji až gólem v 90. minutě Ousmane Dembélé. Katalánci v té době už hráli v početní výhodě po vyloučení Plaňa čtvrthodinu před koncem.

Karty byly před utkáním rozdány jasně. Pokud by Barcelona vyhrála, stáhla by manko na vedoucí Atlético už na pouhý jeden bod. Svěřenci Ronalda Koemana byli v souboji s Valladolidem jasným favoritem, nicméně soupeř chtěl překvapit a málem se mu to povedlo.

Valladolid byl také v první velké šanci. Už v 9. minutě si vyskočil na centrovaný balón Kenan Kodro a hlavou rozezvonil břevno! Poté převzali iniciativu domácí a po svém typickém způsobu obléhali pokutové území brankáře Masipa. Několikrát se zkoušel střelecky prosadit Messi, ale nebyl přesný. Teprve až přízemní rána Pedriho donutila Masipa k těžšímu zákroku. Valladolid držel po prvním poločase Barcelonu na uzdě a po přestávce se dal očekávat její zvýšený tlak.

Hosté opět začali svojí příležitostí a Olaza trefil jen boční síť. Na druhé straně se řítil do šance Dembélé a jeho zakončení vyrazil Masip. Možnost dorážet dostal i Griezmann, ale ten vůbec netrefil branku. V 72. minutě opět střílel jen těsně vedle Messi a Barceloně se začal čas povážlivě krátit.

Valladolid byl blízko remíze, v závěru ho ale čekalo peklo, protože v 79. minutě obdržel za faul na Dembélého červenou kartu Óscar Plaňo a hrát na Camp Nou v početní nevýhodě, to je vždycky velký průšvih. Tlak Barcelony se skutečně dostavil a v poslední minutě utkání vyvrcholil jedinou brankou. De Jongův centr se odrazil k úplně volnému Dembélému a ten rovnou z první propálil brankáře Masipa. Barcelona udolala Valladolid 1:0 a na vedoucí Atlético už ztrácí jenom jeden bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Barcelona -3,5 kurz 3,53. Přesně o 3 goly 4,43. Tak to vidí bookmaker z naší jedničky. Mě stačí hcs-2,5, taky hodnotný kurz 2,07. To by měli dát.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele