35. kolo
08.05.2021 14:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jose Morales (© AFP)

Alavés hrál s Levante 2:2 a zůstává v sestupovém ohrožení

Deportivo Alavés si komplikuje setrvání v nejvyšší soutěži a domácí remíza 2:2 s Levante je pro něho jednoznačnou ztrátou. Domácí vedli po brance Ponse, ale soupeř dokázal dvěma góly otočit. Poslední slovo měl nakonec Joselu, který zajistil alespoň bod dvě minuty před koncem.

Skóre se na Mendizorrotze poprvé měnilo po půlhodině hry a to ve prospěch domácího celku. Riojův centr nedokázala hostující obrána odvrátit do bezpečí a Pere Pons tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Levante s odpovědi neotálelo a za šest minut bylo srovnáno. José Luis Moráles se nádherně opřel do balónu z první a parádní ranou nedal Pachecovi vůbec žádnou šanci -1:1. A autor vyrovnávací trefy nezůstal jen u jednoho gólu, o chvíli později z rychlého útoku pronikl do šestnáctky a střelou k tyči zajistil obrat.

První poločas nabídl zajímavou podívanou a Alavés musel na nepříznivý vývoj reagovat. Domácí kouč sáhl ke střídání a Ponse nahradil Lucasem Pérezem. Byl to právě nový muž na hřišti, který měl prsty v nadějné akci, kterou Joselu poslal nad břevno.

Hosté jinak Deportivo do šancí nepouštěli a dlouho se zdálo, že si Levante odveze vítězství. Dvě minuty před koncem přilétl do vápna Levante Deyversonův centr a Joselu hlavičkou od země překonal brankáře Cárdanase. Celý moment muselo ještě potvrdit video a balón skutečně přešel brankovou čáru.

Deportivo ještě vycítilo šanci na zvrat, ale důležité tři body mu nebyly přány. Po dalším centru Deyversona a hlavičce Joselua vytáhl vynikající zákrok Cárdenas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele