33. kolo
18.04.2021 16:15 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Marcos Llorente (© AFP)

Atlético zůstane na prvním místě, Eibaru nasázelo "bůra"

Suverénní výkon předvedlo proti Eibaru vedoucí Atlético Madrid. Výhra 5:0 mu zabezpečila setrvání na špičce tabulky i dodala zpět poněkud shozené sebevědomí. Utkání se zlomilo ve prospěch Colchoneros na přelomu obou poločasů. Po dvou gólech si připsali Ángel Correa a Marcos Llorente, jednu branku vsítil také Yannick Carrasco.

Výhra Atlética není nijak překvapivá. Na Wanda Metropolitano se potkali lídr s posledním celkem soutěže a tato konfrontace dopadla zcela jasně. Výsledek je ale pro Eibar poměrně krutý, protože velkou část zápasu dokázal hrát s Atléticem vyrovnanou partii.

Eibar se v prvním poločase celkem držel a v 18. minutě měl solidní možnost favorita zaskočit. Na Pozovu přihrávku však Rodrigues těsně nedosáhl. Pro hosty určitě velká škoda, protože kdyby se ujali vedení, mohlo být všechno jinak.

Územní převaha Colchoneros dlouho nepřinášela kýžené ovoce a brankář Dmitrović měl práci jen při střele Carrasca. Ta šla navíc jen doprostřed branky. Do této doby to nebyla ze strany Atlétů žádná hitparáda. Rozhodující momenty přišly až na přelomu obou poločasů. Nejprve ve 42. minutě po rohovém kopu propadl balón na zadní tyč a Ángel Correa poslal Atlético do vedení. Stejný muž hned vzápětí zvýšil na 2:0. Po zpětné přihrávce Carrasca se šikovně obtočil kolem svého strážce a chladnokrevně zakončil.

Dva inkasované góly byly pro Eibar těžkým knock-outem, ze kterého už se nevzpamatoval. Na začátku druhé půle totiž přišly další domácí zásahy. Yannick Carrasco potrestal vyběhnutí Dmitroviće, který byl u balónu pozdě a střelou do prázdné branky zvýšil na 3:0. Za dalších pět minut prolétl balón vápnem až k nohám Marcose Llorenteho a i tady byl Dmitrović krátký.

Stačilo jen pár minut a Eibar byl ze hry. Přitom některé branky soupeři přímo nabídl. Domácí si pak ještě schovali jeden zásah a znovu v něm měl prsty Belgičan Carrasco, který nezištně připravil palebnou pozici pro skórujícího Llorenteho. Atlético vedlo o pět gólů a do konce utkání stále zbývalo dvacet minut. V tomto směru už stačilo Madridu jen kontrolovat hru a tak se také stalo. Atlético zůstane i po tomto kole v čele LaLigy, stejně jako se nic nemění na postavení Eibaru. Jeho pozice je zase o něco složitější a na nesestupové příčky ztrácí čtyři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mr. International

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele