8. kolo
05.10.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia doma nezaváhala a s Alavésem bere všechny body

Pomaloučku polehoučku se k pohárovým příčkám přibližuje Valencia. Los Che zvládli domácí zápas s Deportivem Alavés, který už je jen jednu pozici nad sestupovou propastí. O branky domácích se postarali Maxi Gómez a Dani Parejo. Jediný gól Alavésu obstaral v závěru Lucas Pérez.

Domácí Valencia měla od začátku více ze hry a vidět byl zejména útočník Rodrigo. Jeho prvotní pokus hlavou mířil jen do náruče Sivera. Brankář Deportiva musel být hodně ostražitý, po Čeryšově hlavičce znovu zasáhl a Gómez nedokázal před odkrytou brankou z dorážky dopravit balón do sítě. Sudí Iglesias pak klidnil vášně na hrací ploše a v rozmezí pouhé minuty udělil žluté karty Wassovi, Duartemu nebo Garcíovi. Taková byla úvodní čtvrthodinka zápasu.

Valencia nakonec přetavila výraznou územní převahu ve 27. minutě ve vedoucí gól. Maxi Gómez se skvěle uvolnil a přízemní střelou přes Laguardiu otevřel střelecký účet utkání. Los Che ani po vstřelené brance nepolevovali a Rodrigo měl další dobré příležitosti. Jeho volej šla vedle a stejný hráč těsně před koncem prvního poločasu z vyložené pozice hodně přestřelil.

Deportivo se dostalo do hry až ve druhém poločase a několikrát bylo blízko vyrovnání. Po Pérezově vysunutí zakončoval Joselu a výtečně zasáhl Cillessen. Závar před brankou "Netopýrů" neustával a Joselu měl další dvě slibné šance, ovšem ani jedna se neuchytila a Cillessen v dalších případech nemusel zasahovat.

Po hodině hry vypadlo na Mestalle osvětlení, tedy alespoň jeho část a hra byla na chvíli přerušena. Nucená přestávka netrvala dlouho a přestože osvětlení nebylo opraveno, pokračovalo se ve hře. Valencia měla na kopačce druhý gól, když z dálky napřáhl Parejo. V 79. minutě pak Pareja fauloval sám Siveras a po chvilce rozhodování sudí odpískal pokutový kop. Dani Parejo proti Ajaxu v Lize mistrů penaltu neproměnil, tady si však vedl o poznání suverénněji a troufl si i na panenkovské podání.

Alavés stihl ještě snížit a vykřesat naději. Cillessen sice Vidalovu střelu vyrazil, ale na dorážku Lucase Péreze už byl krátký. Hosté ještě spěchali za vyrovnáním, ale čas byl proti nim.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele