31. kolo
22.06.2020 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Guerrero nedal penaltu, Leganés jen remizoval s Granadou

Leganés sehrál s Granadou poměrně nudné utkání, které nakonec nepřineslo ani jednu branku. I proto, že Guerrero nedal penaltu. Leganés je proto stále předposlední a může spadnout až na samé dno, zatímco Granada je v tuto chvíli na skvělém devátém místě.

Leganésu před začátkem kola patřilo až předposlední místo a z něj chtěl co nejdřív pryč. I proto uvítal domácí prostředí a Granadu. Ta pro něj ale byla těžkým oříškem, což potvrzují historické střety. Dnes byly oči mnohých upřeny zejména na duel dvou kvalitních útočníků, Carrilla a hostujícího Soldada.

Právě na zkušeného veterána si dávala obrana Leganésu velmi dobrý pozor a nezřídka ho zdvojovala. První větší šanci si ale vytvořil právě jeho konkurent, Guido Carrillo. Ten se natlačil před obránce a tečoval přízemní centr do brány, kde musel rychle na zem brankář Rui Silva. Ten měl štěstí, že Carrillo v pádu nedokázal mířit přesněji, jinak by měl problém. Problém měl naopak Carrillo, který jen o osm minut později musel pro zranění střídat.

Na další šanci jsme čekali až do 39. minuty. Střela Carlose Nevy byla sražena k Darwinu Machísovi, který ze druhé vlny pálil dělovkou do připraveného Ivána Cuéllara. Ten měl plné ruce práce s tím, aby jeho tvrdou dělovku vyrazil aspoň na roh. Leganés si ještě jednu šanci přichystal do samého nastavení. Miguel Ángel Guerrero totiž potáhl míč po straně a stříleným centrem hledal před bránou někoho ze spoluhráčů. Nejblíže míči měl Jonathan Silva, kterému ve skluzu chybělo jen pár čísel.

Chvíli po mohutném střídání na začátku druhé půle dostal míč na hranici vápna Antonio Puertas. Efektní kličkou oddělal dva protihráče a mohl vesele pálit, jenže nakonec těsně minul tyč! Hrdinou Leganésu se mohl stát Roger Assalé. Střídající hráč dostal po narážečce krásný míč do vápna a v něm po kontaktu s Nevou upadl. Na to sudí reagoval kartou a penaltou. Jenže Miguel Ángel Guerrero selhal! Silva dokázal uhodnout směr a vyrazit míč do břevna!

Guerrero pálil jednu šanci za druhou a po vybídce Mesy mířil z několika metrů jen do boční sítě. Leganés se málem dočkal v nastavení. Z pravé strany odcentroval na střed vápna Bryan Gil, jenž našel hlavu Rogera Assalého. Ten ale mířil kousek vedle levé tyče, takže utkání gól nenabídlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele