18. kolo
04.01.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol ukončil trápení a Leganés porazil 1:0

Černá série Espanyolu po novém roce skončila. Katalánci doma vydřeli výhru 1:0 nad Leganésem, který naopak připravili o jeho neporazitelnost. O jedinou branku utkání se už po deseti minutách postaral Borja Iglesias.

Před Espanyolem stál důležitý úkol, konečně přerušit černou, šestizápasovou sérii porážek v řadě a nejlépe zvítězit. Pátého listopadu 2018 to totiž bylo naposledy, co katalánský celek zvítězil. V té době se navíc vezl na vítězné vlně a v tabulce držel kontakt s městským rivalem Barcelonou.

Zápas s Leganésem nebyl jednoduchý. Hosté našli přemožitele naposledy koncem října a od té doby si na ně nikdo nepřišel, včetně Atlética Madrid nebo Sevilly. Vstup do utkání se ale Espanyolu náramně vydařil. David López si na polovině hřiště všiml povyběhnutého brankáře Cuéllara, takže dalekonosným pasem zkusil štěstí a málem mu to vyšlo! Balón však orazítkoval jen tyč a až z dorážky rozvlnil síť Borja Iglesias.

Navýšit vedení mohl po centru Rosalese Leo Baptistao, kdyby však nehlavičkoval vedle. Leganés se toho v prvním poločase na moc nezmohl - Vesgův přímák López bez problému lapil. Přituhovat začalo až před koncem prvního poločasu, kdy Silva orazítkoval břevno. Espanyol tak se štěstím udržel poločasové vedení 1:0.

Espanyol držel ofenzívu Leganésu na uzdě i po změně stran. Baptistao přestřelil a pak se na hrací ploše dlouho nic významného nedělo. Až čtvrthodinu před koncem byl v dobré pozici El Zhar, jenže ani jeho pokus zblízka brankou neskončil. Tři body se Espanyolu začaly čím dál více přibližovat a když v nastavení uviděl druhou žlutou kartu hostující Gerard Gumbau, bylo takřka jasné, že barcelonský celek už to proti Leganésu zvládne. Závěrečný hvizd pak vše definitivně zpečetil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

sice favorizuji Espaňol, ale rozum mí dává opět 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele