28. kolo
16.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Leganés prohrál s Gironou 0:2

Leganés padl doma nečekaně s Gironou 0:2 a hosté se díky tomu dostali před svého sobotního soupeře. Girona potvrdila svou skvělou formu na hřištích soupeřů, když uštědřila Leganésu lekci z produktivity a vyhrála již třetí venkovní utkání v řadě.

Oba soupeři začali zvolna, přičemž první výraznější akce hostů skončila hned gólem. Obrana Leganésu byla zřejmě ještě myšlenkami mimo zápas, když skrze její stoperskou dvojici prošla krásná průniková přihrávka na Cristiana Portua a ten střelou podél domácího gólmana poslal hosty do vedení.

Rychlý gól v úvodu pomohl svižnějšímu tempu utkání a domácí se museli začít více tlačit do zakončení. Opak byl však pravdou, neuběhlo ještě ani 10 minut od úvodního gólu a domácí obrana opět zaspala, když nechala naběhnout z levé strany Hernandéze, který přesnou přihrávkou oslovil opět Cristiana Portua. Ten se z malého vápna nemýlil a střelou do odkryté brány zvýšil vedení Girony již na 2:0, to běžela teprve 22. minuta utkání.

V závěru první půle došlo ještě ke dvěma nebezpečným akcím na obou stranách. Ve 40. minutě se nejprve opřel do odraženého míče hostující Juanpe a jeho střelu zastavila až branková konstrukce. Ve 45. minutě se pak osmělil domácí tým. Nyom si zaběhl za obranu na načechraný centr a prudkou ranou pod břevno uklidil míč do sítě. Celou situaci následně přezkoumával VAR a na základě videorozhodčího nebyl gól uznán.

Druhá půle začala za nepříznivého stavu z pohledu domácích 0:2 a ti tak měli co dohánět. Girona si byla vědoma svého náskoku a potřeby zisku bodů v boji o záchranu. Druhý poločas nabídl lehkou převahu domácího Leganésu, který začal více kontrolovat míč i samotnou hru, ale nedokázal si vypracovat žádnou vyloženou šanci. Zápas pomalu, ale jistě spěl k závěrečnému hvizdu a domácím stále více tekly nervy. Osm inkasovaných žlutých karet na domácí straně mluví samo za sebe.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele