10. kolo
27.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:0

Atlético Madrid si bez větších obtíží poradilo s Realem Sociedad San Sebastian a před vlastními fanoušky předvedlo další dobrý výkon. O tři body se proti Baskům postarali Diego Godín a Filipe Luis, zatímco hosté brankáře Jana Oblaka nepřekonali ani jednou.

Atlético chtělo využít domácího prostředí a také souboje dvou gigantů k tomu, aby se přiblížilo první příčce, nebo se na ni alespoň na pár hodin dostalo. Trenér Diego Simeone nehodlal nic podcenit a od prvních minut nasadil obávané útočné duo Griezmann a Costa, za nimiž nechyběli například Correa, Rodri nebo Arias. Hosté spoléhali především na Josého Williana, Parda, Zubeldiu nebo Elustonda.

Zajímavý duel čekal především na hostujícího brankáře Miguela Ángela Moyu, který v Atléticu dlouhá léta působil. První situaci musel řešit už v osmé minutě, když se ostrý centr snášel před jeho bránu a zkušený gólman zasahoval. Hlavním úkolem překonat Moyu byl pověřen Francouz Antoine Griezmann, který po patnácti minutách poprvé výrazněji zakončoval rychlou akci Atlética. Pálil však jen do prvního obránce, od něhož se balon odrazil k Moyovi do náruče.

Rovněž domácí opora mezi třemi tyčemi se musela vyznamenat, když Oblaka po třiceti minutách prověřil Pardo. Tomu nabil Zurutuza a Pardova rána z pětadvaceti metrů byla nebezpečná. Atlético se usadilo kolem vápna Moyi a zaměstnávalo jeho obránce neustálou kombinací. Na zajímavý pas obránce Diego Godína si nabíhala hned dvojice jeho spoluhráčů, ale nikdo na něj nakonec nedosáhl.

Přesto jsme se branky dočkali ještě v první půli. Talentovaný křídelník Correa totiž dokázal jednoduše projít kolem protihráče a poté přihrál před bránu. Jeho nahrávka sice byla obránci hostí odvrácena, ale jen na penaltu. Tam se zjevil stoper Diego Godín a snadno prostřelil vše před sebou - 1:0 pro jasně lepší Atlético Madrid.

Do druhé půle potřebovali hosté ze San Sebastianu zabrat. Už po pěti minutách pálil hodně nebezpečně Illarramendi, jenže mířil nakonec těsně vedle! V momentě, kdy hosté začali víc tlačit a kdy se na hrací plochu dostavil hrot Sandro Ramírez, domácí udeřili. Přesně v 60. minutě si zkušený obránce Filipe Luís naběhl do pokutového území a krásnou ranou poslal míč do rohu brány!

Miguel Ángel Moyà vytáhl další těžký zákrok v 67. minutě, když se před ním zjevil úplně volný a zapomenutý útočník Diego Costa. Jeho ránu ale Moyà perfektně vyrazil mimo nebezpečí. Pozornost zkušeného veterána si vyžádala také další akce Atlética, kterou v ostrý centr proměnil Koke. Také v tomto případě ale Miguel Ángel Moyà byl spolehlivý. La Real celkově dnešní utkání směrem dopředu nezvládal a Oblak nemusel zasahovat prakticky vůbec. Moyà naopak krotil ještě v samém závěru šanci obránce Ariase.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele