29. kolo
17.03.2018 16:15 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo Alavés 3:1

Boj na čele La Ligy za vedoucí Barcelonou pokračuje. Valencie si na domácí půdě s přehledem poradila s Deportivem Alavés a výhrou 3:1 si přinejmenším do neděle zajistila posun na třetí místo ligové tabulky o dva body před Real Madrid, který má zápas devětadvacátého kola stále před sebou. Klíčovou postavou duelu na Mestalle se stal Simone Zaza, jenž na první gól nahrál a druhý sám vstřelil.

Domácí celek se musel vypořádat s absencí lednové posily z Arsenalu, Francise Coquelina, jenž si během tréninku vážně poranil achilovku a místo dohrání závěru sezony jej čeká operace s táhlou rekonvalescencí. První krok k zajištění vítězství učinili Los Che v devatenácté minutě, když si na hranici pokutového území vyměnili Gérard Moreno se Simonem Zazou umně míč a první jmenovaný po výtečném pasu italského spoluhráče zakončil svůj únik chladnokrevným zakončením.

Necelou čtvrthodinu nato navíc Valencie své hubené vedení navýšila, a to ze standardní situace. Hostující obrana si nepohlídala náběh Zazy, jenž těžil z hraničního ofsajdového postavení a špičkou kopačky usměrnil Parejův nákop přesně k zadní tyči, od níž se míč odrazil do sítě. V poločase tak platilo skóre 2:0.

Sotva čtyři minuty po změně stran ještě Alavés dokázal utkání zdramatizovat, když Aguirregabiria pláchl domácí obraně po pravé straně a přesným přízemním centrem našel v šestnáctce volného Rubéna Sobrina, jenž ranou bez přípravy snížil na rozdíl jediného gólu. Naděje baskického celku však vzaly za své hned ve čtyřiapadesáté minutě. Rychlý útok valencijských vyústil v Guedesův střílený centr na nabíhajícího Rodriga, který obránce Laguardia dokázal zastavit, jenže míč v krkolomné pozici usměrnil nešťastně do vlastní branky.

Hosté záhy dostali ještě jednu možnost vrátit se do zápasu a znovu u toho byl Sobrino, který tentokráte vystihl špatnou rozehrávku brankáře Neta a jal se okamžitě zdálky střílet do odkryté brány, ale minul. Valencie si tak pohlídala již šestý ligový triumf z posledních sedmi kol a na pátou Sevillu má již obří čtrnáctibodový náskok, díky němuž by Netopýrům účast v příštím ročníku Ligy mistrů neměla uniknout. Alavés zůstává šestnáctý.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele