29. kolo
17.03.2018 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Getafe CF 1:2

Třikrát z posledních pěti případů Getafe prohrálo, především si potřebovalo spravit chuť po minulé porážce s Levante, a protože venku letos získalo jen jedno jediné vítězství, byl Real Sociedad v tomto duelu favoritem, ačkoli v tabulce na tom byl hůře než jeho soupeř. Nepodařil se mu ovšem konec první půle a začátek druhé a přenechal všechny body nečekaně hostům.

San Sebastián na tohoto protivníka dlouhodobě příliš neumí. Z posledních dvanácti utkání ho porazil pouze dvakrát, přitom v předchozích dvou případech prohrál o branku. I tentokráte se konečný výsledek na chlup opakoval. Zatímco se klub z madridského předměstí vyhoupl do horní poloviny tabulky a útočí na příčky zaručující evropské poháry, domácí zůstali na spodních pozicích.

Uběhlo jen pár desítek vteřin a baskický celek se mohl ujmout vedení. Založil rychlý brejk, po levé straně unikl Mikel Oyarzabal, jenž následně tlačil svou střelu levačkou ke vzdálenější tyčce, brankář Guaita byl ovšem na tuhle šanci soupeře připravený. Následně se po zemi snažil zacílit Willian José, Guaita tentokráte na tenhle pokus nedosáhl, ale měl štěstí, že míč narazil do tyče.

Ve 23. minutě se již Txuri-urdinak dočkali zaslouženého vedení. Igor Zubeldía nacentroval z pravé strany do vápna, tam si naběhl Willian José, a ten svou nelehkou hlavičku umístil prudce do sítě. Až pak se začalo osmělovat také Getafe. Poté, co se Ndiayeho pas odrazil k Ángelovi, přišlo na řadu krkolomné zakončení, to ovšem z logiky věci skončilo pouze v zámezí.

V závěru půle se hostům podařilo srovnat stav. Suárez přetáhl svůj centr z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyčku, kde se hlavou tvrdě opřel do balónu Dakonam a zamířil přesně do šibenice. V 51. minutě Azulones definitivně rozhodli o své výhře. Ángel přebral přihrávku Ndiayeho, naběhl do středu pole a parádní střelu umístil nechytatelně do horního růžku Moyáovy brány.

Real Sociedad nedokázal na tuhle inkasovanou branku vůbec odpovědět. A to navíc mohl být rád, že se Getafe neprosadilo víckrát. Třeba Ndiaye ztroskotal v koncovce jedině proto, že včas proti němu vyběhl gólman Moyá. Fajra v nastavení musel vychytávat rovněž domácí muž v rukavicích, na toho přitom nevyzrál ani Hugo Duro v nastavení, který byl v tu chvíli na hřišti sotva pár vteřin.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele