37. kolo
12.05.2018 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Real Madrid - Celta Vigo 6:0

Nepříliš povedenou ligovou sezonu Real Madrid svým fanouškům alespoň trochu zpříjemnil v posledním letošním zápase na domácí půdě, když rozcupoval Celtu Vigo tenisovým skóre 6:0. Na průběžné třetí příčce Realu to ovšem nic nemění a nadále zůstává letošní prioritou obhajoba Ligy mistrů, od níž dělí Bílý balet jen poslední výhra ve finále proti Liverpoolu.

Po nedávném neúspěchu v ligové dohrávce se Sevillou měli madridští co napravovat a do soupeře se pustili pěkně zhurta. Obrana Celty vydržela odolávat pouhých dvanáct minut, kdy ji perfektní kolmicí rozebral Luka Modrić spolu s nabíhajícím Garethem Balem, jenž samostatný únik zakončil přesnou ranou k tyči.

Velšský forvard, jehož budoucnost v hlavním městě Španělska je přinejmenším na vážkách, o sobě dal opět hodně hlasitě vědět na přelomu půlhodiny hry. Tentokráte Bale doběhl dlouhý pas Isca, zasekl si míč okolo bránícího hráče do šestnáctky a nekompromisní dělovkou pod břevno propálil i brankáře Álvareze. Když pak sotva dvě minuty nato přidal třetí gól večera Isco povedenou ranou zdálky, bylo zaděláno na řádný debakl.

Celta přitom do zápasu vstupovala jakožto obávaný soupeř všeh papírových favoritů, neboť v tomto ročníku neprohrála ani v jednom zápase s Barcelonou a doma si vyšlápla i na Real. Na stadionu Santiaga Bérnabeua ovšem pověst galicijského celku neobstála, ba naopak. Krátce po změně stran totiž upravil skóre na 4:0 Achraf Hakimi po dravém výpadu a tvrdé ráně mezi nohy Álvareze.

O drtivý triumf Realu se pak v závěru postaral střídající Marco Asensio, jehož centr si srazil do vlastní sítě Gómez, a také Toni Kroos, jenž si proti Celtě vždy rád zastřílí. Jeho typicky chladnokrevné zakončení po zemi k tyči po přistrčení Mayorala bylo již jeho čtvrtou trefou proti tomuto soupeři a znamenalo konečný výsledek 6:0.

Poslední ligový zápas Realu proběhne za týden na půdě Villarrealu, zatímco Celta ve snaze zvítězit po šesti neúspěšných kolech uvítá doma Levante.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
valloire

7-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele