2. kolo
28.08.2016 18:15 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Granada CF 5:1

Ještě v poločase byly šance obou celků vyrovnané, Granada však po přestávce úplně vyhořela a z Kanárských ostrovů si domů odnesla pětigólový raneček. Las Palmas tak navázalo na minulé vítězství na půdě Valencie, i nadále si drží stoprocentní bilanci a zůstává na čelních pozicích. Jeho soupeř má na svém kontě po dvou kolech jeden bod.

Až nečekaně dobře se domácím daří v ofenzívě. Zatímco v minulé sezóně po dvou zápasech nevstřelili ani branku, teď už jich nasázeli devět, tedy přesnou pětinu všech dosažených z loňska! Dobrou zprávou pro Los Amarillos je také fakt, že mužstvo není závislé na konkrétním jedinci, v tuhle chvíli má v kádru hned šest různých šutérů.

Do první vážnější možnosti se dostali hosté. Ponce, který v předchozím zápase zařídil Granadě svou trefou bod s Villarealem, však svou tvrdou hlavičku usměrnil jen mimo. Na druhé straně naopak poprvé udeřil El Zhar ve 23. minutě, když těsně před šestnáctkou poslal skrytý pokus přesně ke vzdálenější tyčce.

Svěřenci kouče Quiqueho Setiena však do přestávky těsné vedení neudrželi. Sergi Semper ve 45. minutě předal balón Bogaovi, Francouz dostal od defenzivních řad ve středu pole až příliš prostoru, takže neměl problém namířit svou střelu za záda gólmana Javiho Varase. Gól do šatny Las Palmas nezlomil. Právě ho spíše vyburcoval k ještě lepšímu výkonu ve druhé půli.

Šest minut po obrátce zařídil rozdílový zásah Boateng, který si naběhl do zcela volného prostoru v protivníkově šestnáctce a bez problémů hlavou zužitkoval Livajaův pas z levé strany. Pro ghanského záložníka ovšem tímhle momentem zápas prakticky skončil, protože o pár chvil později musel odejít střídat kvůli zranění.

Náskok následně navýšil svým druhým gólem v utkání El Zhar, jehož parádně uvolnil Jonathan Viera, a Maročan sám před brankářem Ochoaou nezaváhal. Prosadil se i Momo v 72. minutě, a to doklepnutím balónu do prázdné brány, načež se pět minut před koncem objevil v malém vápně také nehlídaný Sergio Araujo, jenž zařídil hostům pověstného búra.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele