37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Barcelona díky Neymarově hattricku rozstřílela Las Palmas 4:1

Předposlední kolo La Ligy nabídlo rozřešení otázky, kdo sestoupí, ovšem boj o titul zůstává nadále na ostří nože. Jak Real Madrid, tak Barcelona si totiž shodně připisují tři body za vítězství 4:1 a drama pokračuje. V případě katalánského velkoklubu byl hlavním strůjcem vysoké výhry na půdě Las Palmas brazilský střelec Neymar, autor hattricku.

Barcelonští tak sice nadále vévodí ligové tabulce, neboť při rovnosti bodů drží nad svým úhlavním rivalem výhodu lepší bilance vzájemných zápasů, jenže Bílý balet ve středu čeká dlouho očekávaná dohrávka na hřišti tápající Celty Vigo, která prohrála již pětkrát za sebou. Týmu Luise Enriqueho tedy nezbývá než zvítězit i v posledním kole a doufat, že Real ještě cestou k vytouženému titulu přece jenom neočekávaně zakopne.

Domácí kouč Quique Setién se před zápasem nechal slyšet, že trio Messi, Neymar, Suárez je ve formě takřka nezastavitelné, a to se také beze zbytku potvrdilo. První jmenovaný si tentokráte dal pohov a nechal vyniknout své útočné parťáky, neboť k Neymarově hattricku se jednou trefou přidal právě Luis Suárez. Ale hezky popořádku - celé utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem, kdyby v osmé minutě uviděl Lucas Digne červenou kartu za stažení unikajícího Jesého. Ke zmaru domácích tribun však rozhodčí vytáhl pouze žlutý kartonek a Barcelona již od té chvíle naplno převzala otěže zápasu.

První gól padl po pětadvaceti minutách, když kombinace Busquetse, Iniesty a Suáreze skončila až u Neymara, na nějž zbyl nejjednodušší možný úkol doklepnout míč zblízka do odkryté brány. Brazilská hvězda Suárezovi finální pobídku oplatila hned záhy a také uruguayský reprezentant nabídnutou příležitostí nepohrdl. Skóre tak po třiceti minutách hry ukazovalo stav 2:0 pro Barcelonu a zdálo se, že je hotovo.

Hráči Las Palmas se však nenechali usadit ani za takto nepříznivé situace. Před koncem první půle ještě Marc-André ter Stegen odolal ráně Roqueho Mesy, avšak po změně stran již barcelonského gólmana překonal Pedro Bigas, jenž si na útočném výletu vyměnil míč s Boatengem a přidal zápasu na napětí.

Hosté ale vzápětí prokázali, že nemají problém přidat znovu nohu na plyn a hned po čtyřech minutách od Bigasova snížení si znovu hubený náskok pojistili. Na Rakitićův centr ještě Suárez na přední tyči nedosáhl, ovšem o kousek dále číhal připravený Neymar a hlavou potřetí uklidil míč za záda Javiho Varase. Aby toho pro Ostrovany nebylo málo, dokončil Neymar devatenáct minut před koncem hattrick, když stál na konci další povedené akce Rakitiće s Jordim Albou. Barcelona tak zvítězila 4:1, ale zprávy z Madridu vítězné nadšení přece jen zase rychle ochladí...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, jak Realu letos pomáhají rozhodčí, tak by možná vyšlo levněji koupit rozhodčí než Coutinha, Verratiho atd.

https://jakub19.wordpress.com/2017/05/08/paraguaysky-podvod-ovlivnil-clasico-i-celou-la-ligu-na-mnoho-let/

Reagovat
smazaný uživatel

toto me dostava... rozhodci leta pomahali Barcelone... a letos je to tak rovina 50 na 50 a uz jakoze pomahaji Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsi promluvil.

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:4........Leo 2,Ney,Luis...............

Reagovat
vanGomm

Reagovat
Assassin11

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele