15. kolo
10.12.2016 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - CD Leganés 1:1

Las Palmas již v zápase s Leganés mělo zisk tří bodů na dosah, neboť ještě čtvrthodinu před koncem měl domácí celek jednobrankový náskok díky trefě Marka Livaji, avšak ligový nováček si vzápětí vybojoval výhodu pokutového kopu, který Miguel Guerrero bezpečně proměnil. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1, což Las Palmas zabránilo v poskočení tabulkou vzhůru vstříc pohárovým příčkám, zatímco hosté se posunuli o další bod dále od sestupového pásma.

Madridský celek, který na ligové prvenství čeká od jednadvacátého listopadu, se na úvod utkání prezentoval nebojácným výkonem a nechybělo mnoho, aby šel brzy do vedení. Martín Mantovani ovšem z rohového kopu poslal míč jen vedle. Ve hře svěřenců Quiquého Setiéna byla sice nadále patrná absence ofenzivních tahounů Kevina Prince Boatenga se Sergiem Araujem, ale i tak se klubu z Kanárských ostrovů povedlo v jednadvacáté minutě prolomit skóre.

Šťastným střelcem první branky odpoledne byl Marko Livaja, jemuž se povedlo dostat k přízemnímu centru Míchela Maceda dříve než brankáři Herrerínovi a pro chorvatského forvarda tak již nebyl žádný větší problém uklidit míč zblízka do sítě. Hosté se pokoušeli o gólovou odpověď ještě do přestávky, když se hned ke dvěma střelám dostal Darwin Machis, ovšem brankář Javi Varas byl v obou případech připraven.

Také po změně stran hráli prim hráči Leganés a Varas měl co dělat, aby si poradil i s pokusy Rubéna Péreze či Miguela Guerrera. Druhý jmenovaný ale čtrnáct minut před koncem přece jenom se snahou o vyrovnání uspěl, a to z pokutového kopu, který si sám vybojoval na Davidu Garcíovi a bezpečně jej také proměnil.

Las Palmas tak najednou muselo znovu zabrat směrem dopředu a opravdu si v závěrečných minutách vypracovalo řádný tlak v honbě za vítězstvím, jenže dalekonosná rána Jonathana Viery si cestu do branky neproklestila a Leganés tak vybojovanou remízou 1:1 poskočilo na zisk patnácti bodů z patnácti kol, který je od sestupových vod drží na tříbodovou vzdálenost.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele