19. kolo
22.01.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Celta Vigo 1:0

Real Sociedad opět potvrzuje, že to s letošním útokem na pohárovou Evropu myslí smrtelně vážně, a dokonce ani nemusí zůstat u Evropské ligy. Baskický celek totiž dokázal na domácí půdě udolat Celtu Vigo 1:0 a za čtvrtým Atlétikem Madrid již zaostává pouze vinou horšího skóre. O jediný gól utkání se postaral útočník Juanmi.

Hosté z Viga jako by ještě byli myšlenkami v ligovém poháru, kde dokázali v prvním zápase čtvrtfinále porazit Real Madrid a nyní je čeká domácí odveta, za což v San Sebastiánu náležitě zaplatili. To Sociedadu se sny o velkém zvratu na Camp Nou podařilo na devadesát minut úspěšně potlačit, díky čemuž nyní směle atakují postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Patrné to ostatně bylo již na základních sestavách - ta Celty čítala pouze tři hráče, kteří se přičinili o zmíněné vítězství nad Realem, a hlavní hvězda Iago Aspas utkání sledovala pouze z lavičky náhradníků.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, přestože měli více ze hry domácí. Po změně stran nejprve Celta zabrala a zdálo se, že pevná obrana Sociedadu bude přece jen řádně prověřena, ovšem osmnáct minut před koncem došlo k průlomu skóre na opačné straně. Už předtím měl dvě slibné příležitosti aktivní Carlos Vela, avšak nakonec se šťastným střelcem domácích stal Juanmi, který využil zaváhání obránců Celty po nakrátko rozehraném rohu, a na zadní tyči uklidil hlavou Canalesův centr suverénně do sítě.

Hosté pak v závěru sahali po vyrovnání, když jim na trávník přišli pomoci i forvardi Guidetti s Aspasem, jenže bylo již příliš pozdě. Sociedad tak zvítězil zaslouženě 1:0 a s pětatřiceti body na kontě jsou momentálně největšími narušiteli favorizované první čtyřky.

Autor: Martin Kantor / as.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vigo nevyhrálo venku již 5 kol- ve 4 z nich přitom hráli u papírově slabšího soupeře než je nyní Real Sociedad. Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele