21. kolo
06.02.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - UD Las Palmas 1:0

Už v minulosti Granada nad Las Palmas slavila vítězství před vlastními fanoušky dvakrát v řadě. A teď se jí to podařilo i napotřetí. Tříbodový výsledek v jejím podání přitom není letos žádným běžným meteorologickým jevem, rovná se vlastně přehnanému tornádu v našich krajích. O jediný gól se postaral v prvním poločase Andreas Pereira.

Pouze jednu jedinou výhru slavil v tomto ročníku celek z Andalusie, paradoxně tomu bylo až zkraje prosince loňského roku proti silné Seville. Svůj druhý úspěch přišel na řadu v opravdu pravý čas. A v jarní části sezóny mu dodává dobrou naději na to, že se ještě v nejvyšší soutěži udrží. Aktuálně na záchranu ztrácí už jen pět bodů.

Hosté neodehráli na Estadio Nuevo Los Cármenes vyloženě špatnou partii, zradila je ovšem tentokráte koncovka. Ostatně tohle tvrzení potvrdil už v 11. minutě Tana, který po zpracování míče pálil ze vzduchu, avšak prostor mezi třemi tyčemi o poměrně velký kus netrefil. Na druhé straně naopak domácí v 17. minutě poprvé a naposledy gólově udeřili.

Tana pod tlakem ztratil míč, který měl pod relativní kontrolou, nedokázal ho zachytit ani Jonathan Viera, Carcela-González ho tak přistrčil do středu hřiště na Andrease Pereiru, který svou střelu z halfvoleje usměrnil nechytatelně do šibenice. Vyrovnat se snažil ve 28. minutě Boateng, ovšem jeho zakončení nůžkami se minulo účinkem.

Las Palmas ještě do přestávky zahrozilo ze dvou standardek. Nejprve se k přímému volnému kopu z poměrně velké dálky postavil Mauricio Lemos, ten ale svůj pokus nasměroval pouze vedle brány. A v poslední minutě z prakticky totožné pozice pálil ostře Jonathan Viera, nicméně brankář Guillermo Ochoa pod svým břevnem dokázal zasáhnout.

I ve druhém poločase byli Los Amarillos nebezpečnějším celkem. Jenže cestu za vyrovnáním prostě nenašli. V 56. minutě pálil levačkou těsně vedle Bigas, dvacet minut před koncem zablokoval střelu mířící do prázdné brány obránce Saunier. V 80. minutě z blízkosti neuspěl Jesé a v nastavení si Guillermo Ochoa poradil i s tečovaným pokusem Tanay.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele