8. kolo
15.10.2016 16:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Messi je zpět a Barcelona znovu vítězí, Deporu nadělila čtyři góly

Ještě za stavu 2:0 pro domácí Barcelonu mohli hráči Deportiva La Coruňa doufat ve zvrat, neboť právě to se jim v předešlé sezoně na Camp Nou podařilo. Další trefy Luise Suáreze a uzdravivšího Lionela Messiho se však postaraly o to, aby se tentokrát historie neopakovala. Barcelona tak suverénně zvítězila 4:0 a po prohře s Celtou Vigo v minulém kole se znovu vrací na vítěznou vlnu.

Messi jakožto největší hvězda katalánského velkoklubu pobyl na hřišti všehovšudy tři minuty a už se znovu zvládl zapsat na listinu střelců, kde doplnil dvougólového Rafinhu a zmíněného Suáreze. Všechny góly navíc padly ještě v první hodině zápasu a hosté dohrávali po vyloučení Laureho v desíti, díky čemuž barcelonští zvládli závěr utkání odehrát v exhibičním tempu s vidinou středečního šlágru Ligy Mistrů proti Manchesteru City.

Jako první měl blízko k průlomu skóre Neymar, ovšem po Rafinhově centru pouze orazítkoval brankovou konstrukci a dorážející Suárez nepochopitelně minul. Brazilský útočník chvíli nato neuspěl ani s přímým kopem, ovšem přesto si diváci na Camp Nou museli počkat na první gól jen do jednadvacáté minuty. Šťastným střelcem se stal Rafinha, jenž nejprve vybojoval míč na hranici šestnáctky, vyměnil si míč se Suárezem a přesnou ranou z ostrého úhlu propálil brankáře Luxe.

Defenzivní stabilitě Deportiva neprospělo ani brzké zranění stopera Sidneie, jehož musel nahradit Alejandro Arribas. Poslepovaná obrana hostí pak inkasovala do poločasu ještě dvakrát - nejprve se v šestatřicáté minutě prosadil znovu aktivní Rafinha z dorážky po Piquého hlavičce a dvě minuty před odchodem do kabin pojistil vedení Barcelony svou šestou ligovou trefou sezony Luis Suárez krásným uvolněním po Neymarově pasu. Uruguayský kanonýr mohl jen chvíli nato přidat dokonce gól číslo čtyři, avšak tentokrát Luxovi posloužila levá tyč.

Po změně stran se již místo pošetřeného Suáreze objevil na trávníku Paco Alcácer a deset minut nato se do zápasu dostal také Lionel Messi. Argentinská hvězda okamžitě ukázala, že po třízápasové absenci nepotřebuje žádný čas na rozkoukávání a znovu po přistrčení všudypřítomného Neymara povedenou ranou přidala čtvrtý gól zápasu. Messiho krajan v brance Deporu v závěrečné půlhodině ještě předvedl několik výtečných zákroků, jako v případě Alcácerovy hlavičky či dalšího pokusu Messiho, a když kvůli postavení mimo hru nebyla uznána ani trefa Mathieuho, skončilo utkání jasnou výhrou Barcelony 4:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
dextroza_m

7:0

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
boryland

5:0..........Luis 3,Ney 2..................

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze Lucho neprijde s nejakym dementnim napadem jak ma ve zvyku a necha hrace sehrat po pauze na City.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nebude hrát Messi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Po zranění, nastoupí během zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele