20. kolo
28.01.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CD Leganés - Celta Vigo 0:2

Celta Vigo potvrdila, že její postup do semifinále Copa del Rey přes Real Madrid nebyla žádná náhoda, a v lize potvrdila svoje kvality i na půdě Leganésu. Ten přitom od prosince prohrál jen jednou. V prvním poločase zaznamenal rozhodující branku Álvaro Lemos, vítězství pak po přestávce pojistil John Guidetti.

Domácí, nacházející se stále těsně nad sestupovou propastí, nemají na hřišti vyloženě špatný projev. Jenže nedokážou jednoduše vítězit, a i proto se i po tomto kole ze sedmnácté příčky výše nedostanou. Každopádně první gólovou možnost si vytvořili oni, ve 12. minutě Pablo Insúa dokonce hlavou rozvlnil síť, jenže pouze z ofsajdu.

Jinak však první poločas nenabídl nic moc zajímavého. Oba brankáři Iago Herrerín i Sergio Álvarez museli řešit jen pár sporadických situací, třeba prvně jmenovaný si poradil hravě s nepříliš povedeným zakončením Sista. Nakonec vlastně z ničeho nic udeřili nečekaně hosté třináct minut před obrátkou.

Celta předvedla v pokutovém území pěknou kombinaci, Seňé prostrčil míč na Lemose, který si z otočky narovnal míč na levačku a usměrnil ho přesně na bližší tyčku. Zkraje druhého dějství se snažil vyrovnávat Pablo Insúa, centr z rohového kopu propadl na něj až na zadní tyčku, jenže odtamtud domácí bek trestuhodně přestřelil.

V 66. minutě se galicijský klub ujal již dvoubrankového vedení. Sisto vnikl do vápna, kde ho ze strany podrazil evidentně obránce Díaz, a o penaltě nebylo zkrátka pochyb. Guidetti pak zvolil trošku riskantní střelu doprostřed branky, nicméně Iago Herrerín se mu na brankové čáře hnul, takže balón v pohodě skončil v síti.

Těžko Leganés hledal nějakou naději ve zbývajících pětadvaceti minutách hry. Jeho soupeř si už prostě slušné vedení uniknout nenechal a i nadále se přibližuje pohárovým příčkám. Jeho čisté konto mohl ještě šest minut před koncem ohrozit Guerrero, jenže když se zkrátka netrefí ani poloprázdná brána, je fotbalová práce obecně o dost složitější.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele