2. kolo
27.08.2016 18:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Real Sociedad 0:2

Real Sociedad se úspěšně odpoutal z úvodního nezdaru a na prohru s Realem Madrid zareagoval suverénním prvenstvím v poměru 2:0 na půdě Osasuny. Těsně před odchodem do šaten poslal hosty do vedení Juanmi, jehož po změně stran doplnil vlastní gól Unaie Garcíi, a tak má baskický tým na kontě své první tři body v novém ligovém ročníku.

Domácím rozhodně nepomohlo ani vynucené brzké střídání, když hned po sedmi minutách musel Javier Flaňo přepustit své místo Aitoru Buňuelovi. Přesto to byl právě celek z Pamplony, který si vytvořil první šanci zápasu. Oriol Riera na přelomu půlhodiny hry právě z Buňuelova centru hlavičkoval ze slibné pozice, jenže nepřesně. Po pasu Cuevase pak pokoušel štěstí García, jenže rovněž minul, a tak se dostali ke slovu i hosté.

Mikel Oyarzábal ještě se svým hlavičkovým pokusem neuspěl, ale na samém konci první půle se tentýž hráč postaral o asistenci k zásahu Juanmiho z hloubi pokutového území. Aktivní Oyarzábal pak na úvod druhé půle málem přidal i pojišťovací gól číslo dvě, jenže ztroskotal na brankáři Nauzetovi. Závěrečný tlak Osasuny však přesto nepřišel, neboť devět minut před koncem si domácí García vstřelil kuriózní vlastní gól.

Třiadvacetiletý obránce se pokoušel odvrátit dlouhý nákop Berchiche Yuriho, jenže k vlastní smůle poslal svou hlavičku zrovna přes hlavu Nauzeta, který se svému spoluhráči snažil vypomoci vyběhnutím z branky. Sociedad tak zvítězil 2:0 a na domácí zápas s Espanyolem bude disponovat patřičným sebevědomím, zatímco Osasunu čeká nezáviděníhodný výjezd na půdu Realu Madrid, přičemž na své první ligové vítězství v novém ročníku La Ligy stále čeká.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele