6. kolo
26.09.2015 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:0

Villarreal válcuje španělskou ligu i nadále, vysoce cenným vítězstvím nad Atléticem Madrid v poměru 1:0 se dokonce osamostatnil na samotném čele tabulky! O jedinou trefu utkání se postaral Leo Baptistao, tedy kmenový hráč Atlética, jenž svého zaměstnavatele v plné parádě potopil.

Brazilský útočník hrál naposledy v červenobílém dresu v září 2013 a nyní ukázal, že poslat jej hostovat do Villarrealu nebyla úplně ta nejlepší volba. Svou přízemní ranou poslal Žlutou ponorku do vedení již ve čtrnácté minutě a Atlético za celý zbytek utkání nenašlo odpověď. Svěřenci Diega Simeoneho tak pohrdli jedinečnou příležitostí znovu povyskočit nad své úhlavní rivaly Barcelonu a Real Madrid, jenže Villarreal byl jednoduše nad jejich síly. Dokonce ani šancí si hosté příliš mnoho nevytvořili. Zůstávají tak na dvanácti bodech, zatímco jejich sobotní sok se drží na prvním místě s body šestnácti.

Na hrotu útoku hostí dostal před Fernandem Torresem přednost Jackson Martínez, jenž doprovázel hlavního ofenzivního tahouna Atlética Antoina Griezmanna. Efektivnější se však nakonec ukázala "nechtěná" dvojka Roberto Soldado - Leo Baptistao v dresu soupeře. O první a zároveň i poslední gól zápasu se postaral druhý jmenovaný, když těžil z dobré přihrávky Triguerose a v hloubi pokutového území si vyměnil narážečkou míč právě se Soldadem, aby posléze napálil míč do dolního růžku branky.

Soldado, někdejší útočník Valencie a naposledy londýnského Tottenhamu, kde zcela propadl, poté mohl skórovat i sám. Jeho prudká rána si však na Jana Oblaka nepřišla. Slovinský gólman sice ještě stále v první půli nedosáhl na hlavičku Samú Castilleja, ovšem míč zapadl těsně vedle jeho bližší tyče. Těsně před odchodem do šaten tak mohl z první vážnější šance hostí vyrovnat Griezmann, avšak brankář Aréola ve vzájemném souboji obstál.

Hned o poločasové přestávce Diego Simeone ukul pikle v podobě dvojího střídání, jenže ani nasazení Luciana Vietta, letní posily právě z Villarrealu, ani zmíněného Torrese na vyrovnání nestačilo. Asi nejblíže k tomu měl třetí střídající Ángel Correa, když si vyměnil míč s Griezmannem a pálil na branku, ovšem Aréola dokázal kvalitně zasáhnout i tentokrát a vychytal svému týmu pátou ligovou výhru v řadě, která Villarrealu vysloužila osamostatnění na prvním místě ligové tabulky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No tady nevím ale přeji to a fandím hostům, takže Atleti 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele