18. kolo
03.01.2016 20:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Čtyřgólový thriller mezi Realem a Valencií nakonec vítěze nepřinesl

Šlágr kola mezi Valencií a Realem Madrid nezklamal svou atraktivitou ani v nejmenším. Čtyři góly a drama až do posledních vteřin nakonec vítěze nepřinesly a nespokojeny tak nakonec mohou být kvůli neproměnění řady šancí oba tábory. Po remíze 2:2 tedy Gary Neville na svou první ligovou výhru ve Valencii stále čeká...

Real vstoupil do náročného utkání na Mestalle výtečně a v sedmnácté minutě šel zaslouženě do vedení. Krásnou kombinaci ústředního ofenzivního tria Bale-Benzema-Ronaldo zakončil druhý jmenovaný přesnou přízemní ranou, na kterou Jaume Domenech neměl nárok dosáhnout.

Po půlhodině hry se však domácí hráči oklepali a povedlo se jim Real zatlačit k vlastní šestnáctce. Užuž se zdálo, že hosté svůj náskok do poločasu udrží, jenže v poslední minutě Pepe v pádu škrtnul o nohy unikajícího Gomese a rozhodčí nařídil pokutový kop. S tím si kapitán Dani Parejo suverénně poradil a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

V šestašedesáté minutě měl slibnou šanci vrátit Real do vedení Ronaldo, k němuž propadl Marcelův centr z levé strany, jenže portugalský forvard z hranice pokutového území skákající míč neukočíroval a prudkou ranou branku vysoko přestřelil. Dvě minuty nato přišly dva klíčové momenty v rychlém sledu - pád Ronalda v šestnáctce po souboji s Abdennourem a vyběhnuvším Domenechem rozhodčí jako penaltový neposoudil, zato hned z protiútoku Valencie ukázal za ošklivý faul Mateu Kovaćićovi rovnou červenou kartu.

První šance domácích během nečekané přesilovky přišla kuriózním způsobem, když Keylor Navas neodhadl rychlost zpětné přihrávky a napadající Paco Alcácer málem dokázal brankářův odkop tečovat do odkryté brány. Na opačné straně pak nadějně vypálil Modrić, ovšem Domenech byl na jeho přízemní ránu připraven. Šlo však o jasný signál, že Real se s remízou spokojit nehodlá ani v deseti.

Osm minut před koncem se střídajícímu Vázquezovi povedlo vybojovat na pravém kraji hřiště přímý kop, k jehož exekuci se postavil Toni Kroos. Výtečný centr německého záložníka usměrnil neméně brilantní hlavičkou Gareth Bale, jenž míč usměrnil křižně na zadní tyč a poslal Real do vedení. Radost hostí však nevydržela ani celou minutu! Valencie se nenechala inkasovaným gólem rozhodit a okamžitě srovnala zásluhou výtečného sklepnutí Rodriga a zakončení Paca Alcácera, jenž zblízka hlavičkou do protipohybu nedal Navasovi šanci zasáhnout.

Dramatický zápas tak dospěl do dramatického závěru a oba týmy se dále všemi silami snažily strhnout vedení na svou stranu. Více ze hry měl navzdory početní nevýhodě Real, ovšem ani z řady standardních situací se mu skórovat nepodařilo. V poslední minutě nastavení výbornou šanci potrestat Real z brejku střídající Negredo, jenže tváří v tvář vyběhnuvšímu Navasovi trestuhodně selhal a André Gomes z dorážky vůbec odkrytou bránu netrefil. Napínavé utkání do posledních vteřin tak skončilo remízou 2:2 a manko Realu na čelo tabulky se opět zvyšuje.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď se ukáže,jak na tom je Real. Zatim hráli tužku i se slabšími týmy,nehledě,že ikdyž jim to nešlo,tak pomohl rozhodčí(viz zápas se S.Sebastianem, kdy si zase vyplakali penalty) a to rozhodlo zápas.Real je prostě v loji a ve Valencii nemůže vyhrát(pokud jim sudí opět nepřihraje penalty nebo bude rozdávat redky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (popř. to přeji domácím 2:1) 01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Paco, Parejo - Ronaldo z pen.)

Reagovat
Lorcan

nejlepší čas pro první výhru Garryho Nevilla na lávičce Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

1:0…....

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oni toho Kroose snad už nechtějí? My bychom ho ve Slávii s radostí uvítali

Reagovat
smazaný uživatel

Jak sem predpokladal a to muzou byt chlapci z Madridu radi,ze Negredo na konci nedal tutovici.Samolitr,ze hodne udelala redka a pencle,ale tentokrate byl sudi rovnej.A ten gaypenaldo?No hruza a des,jak zkousel opet nafilmovat pencli!Pro Real je ten buzik akorat pritezi.Nenahraje,je to sobec a ty jeho standartky?V Manchesteru to byl pan fotbalista,v Realu se z nej stal arogantni vocas a nagelovanej gayboxer.Schrnuto,podtrzeno:Penaldo byl skvely fotbalista,ale jeho doba uz davno skoncila.Hra Realu je stavena na nem a proto je Real tam,kde je.Videl bych ho nejradeji u L. V.Gaye v Manchesteru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele