4. kolo
20.09.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Rayo Vallecano 0:1

Už ani Rayo Vallecano nepatří k těm smolařům, kteří po čtyřech kolech v Primera División čekají na svou první výhru. Díky jediné brance Javiho Guerry totiž madridský celek ukořistil všechny body na Kanárských ostrovech, kde přehrál domácí Las Palmas 1:0.

Guerra, jenž na madridské předměstí Vallecas zavítal až v poslední den letního přestupového období jakožto volný hráč, zvládl proměnit přihrávku Roberta Trashorrase v klíčový gól jen pár minut před koncem první půle. Přestože již další trefu Rayo nepřidalo, nedá se říci, že by si snad vítězství nezasloužilo. Hosté si totiž vytvořili celou plejádu šancí, jmenovitě mohli navýšit náskok postupně Adrián Embarba, znovu střelec Guerra a také portugalský křídelník Bebé. Všichni sice nakonec selhali, ovšem mrzet je to nemusí, jelikož vítězný stav přesto udrželi až do konce.

Las Palmas tak zůstává členem čím dál početně chudšího klubu celků bez jediného prvenství, a přinejmenším v nedělním případě nutno dodat, že zcela po právu. Byli to hosté, kdo se od úvodního hvizdu tlačil dopředu, o čemž svědčí brzké šance Embarby s Guerrou. Pozorný brankář Raúl však zvládnul udržet bezbrankový stav. Aktivní Guerra se záhy marně domáhal penalty po zákroku na svou osobu a Embarba zase ze slibné pozice hlavičkoval příliš vysoko.

Gól Raya však visel ve vzduchu i nadále a nakonec přišel v jednačtyřicáté minutě. Třiatřicetiletý Javi Guerra se poprvé prosadil v dresu svého nového zaměstnavatele, když Trashorrasovu kolmici přetavil v jednoduché zakončení, které slavilo úspěch. Svěřenci Paca Jémeze posléze mohli a měli přidat i další góly, jenže obě Bebého rány z hranice pokutového území skončily mimo, byť ta první lízla břevno. Raúl také vychytal křiznou ránu Jozabeda Sáncheze.

Definitivně pojistit výhru hostí mohl střídající Manucho, jenže i on ve dvou vynikajících příležitostech nepochopitelně selhal. Lze ovšem říci, že si angolský útočník jednoduše schovával góly napříště, neboť tentokrát jeho přídělu nebylo třeba. Rayo se díky výhře 1:0 odlepilo ze samého dna tabulky, kam místo něj spadla velmi překvapivě ambiciózní Sevilla.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele