6. kolo
26.09.2015 20:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Rayo Vallecano 3:2

Už se zdálo, že trápení Sevilly nevezme konce ani v šestém kole doma proti Rayu Vallecanu. Andalusané totiž po změně stran přišli dokonce o vedení 2:0 a schylovalo se k tomu, že si svůj pobyt na dně tabulky prodlouží o další týden. V závěru však domácí přece jen spasila letní posila Jevhen Konopljanka svým jubilejním prvním ligovým gólem v novém dresu.

Ještě v poločase vypadalo z pohledu sevillských všechno růžově. Díky trefám Kevina Gameira se Stevenem N’Zonzim vedli pohodlně o dvě branky, jenže fantastický přímý kop Bebého a zásah Javiho Guerry v druhé půli rázem znamenaly nečekané vyrovnání. Pak se ovšem nechal vyloučit hostující obránce Antonio Amaya a svěřenci Unaie Emeryho stihli přesilovou hru zavčasu využít, když se čtyři minuty před koncem prosadil střídající Konopljanka, nový příchozí z ukrajinského Dněpropetrovsku.

Na úvod zápasu se domácí snažili o rychlý průlom skóre, který by značně usnadnil jejich cestu za takřka povinným vítězstvím, jenže pokusy N’Zonziho, Andreolliho i Cokeho brankáře Toňa Rodrígueze nijak zvláště ani neohrozily. Přesto se Sevilla na první gól nijak zvlášť dlouho nenačekala, neboť v třiadvacáté minutě přízemní ranou k levé tyčce rozvlnil síť Kevin Gameiro. O dvojitý nášup do sítě Raya se v nastaveném času první půle postaral letní nákup ze Stoke Steven N’Zonzi, jemuž asistoval přesnou přihrávkou José Antonio Reyes.

Krátce po změně stran se však k přímému kopu z uctivé vzdálenosti postavil hostující Bebé a Sergio Rico se marně natahoval, aby pumelici někdejšího hráče Manchesteru United dokázal vyrazit mimo tři tyče. V osmašedesáté minutě dokonal comeback Vallecana veterán Javi Guerra další krásnou střelou do horního růžku a nervozita domácích příznivců byla takřka hmatatelná. Druhá žlutá karta pro Amayu sedm minut před koncem ale hosty pořádně usadila, až nakonec zaplatili i oním remízovým bodem. Konopljanka totiž rovněž z přímého kopu vrátil Seville vedení a zařídil tak vůbec první výhru Andalusanů v nové ligové sezoně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1... poďme už ale!

Reagovat
HullCity

Jevhen výborně!!!Snad už ho bude dávat do základní sestavy.

Reagovat
Lorcan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele