17. kolo
30.12.2015 18:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla doma znovu nezaváhala a dere se za poháry

Zdá se, že příšerný vstup Sevilly do nové sezony je již zcela minulostí. Andaluský klub totiž na domácí půdě s přehledem porazil Espanyol v poměru 2:0 a nadále stoupá ligovou tabulkou vstříc pohárovým příčkám. Ze stadionu Sáncheze Pizjuána je znovu pevnost, z níž se body jednoduše nevozí.

Po skalpech takových klubů jako Barcelona, Real Madrid či Valencie se o tom nyní přesvědčil i barcelonský Espanyol, jemuž nejprve vstřelil vítěznou branku Ciro Immobile hned po čtvrthodině hry, a krátce před koncem první půle dorazil hosty gólem do šatny Ever Banega. Za posledních sedm domácích zápasů sevillští sedmkrát vyhráli!

Andalusané tak sice zůstávají stále spíše ve středu tabulky na osmém místě, avšak na čtvrtou Celtu Vigo již ztrácí pouhých pět bodů. Espanyol naopak okupuje až příčku třináctou a musí se spíše nervózně ohlížet za sebe. Po prvotním úspěchu 1:0 proti Las Palmas z minulého kola si nyní nový trenér barcelonského klubu Constantin Galca připsal i první porážku.

V úvodu zápasu byl jasně nejaktivnějším hráčem na hřišti domácí útočník Immobile a nebylo tím pádem nijak zvláště překvapivé, že právě italský reprezentant se stal střelcem prvního gólu. Immobile doposud za dobu svého hostování z Borussie Dortmund stihnul vsítit pouze jediný gól, ovšem nyní již svou bilanci zdvojnásobil, když vyrazil v pravý čas na zadní tyč, odkud ve skluzu sklepnul do sítě ostrý Vitolův centr. Architektem celé akce se však stal Ever Banega, jenž gólovou kombinaci založil povedenou kolmicí.

A právě argentinský internacionál byl na konci první půle odměněn za kvalitní práci u úvodního gólu svou vlastní trefou. Poté, co převzal míč od Danila, se Banega pustil do šestnáctky, odkud chladnokrevně poslal míč mezi nohama bezmocného brankáře Lópeze. Také po změně stran se domácí stále hrnuli kupředu a ani na moment nebylo pochyb o tom, kdo si z utkání odnese všechny body. Jediným důvodem, proč zápas nakonec skončil stejným poměrem jako v poločase, byl výtečný Pau López.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele