18. kolo
03.01.2016 12:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Rayo protrhlo černou sérii remízou se Sociedadem

Rayo Vallecano mělo v zápase s Realem Sociedad dvakrát navrch, jenže pokaždé o své vedení přišlo a nakonec bere pouze bod za remízu 2:2. Madridský celek tak nadále zůstává v sestupovém pásmu na osmnáctém místě.

Brzké vedení zařídil domácímu celku Diego Llorente, ovšem ještě do poločasové přestávky zvládl srovnat Aritz Elustondo. Jozabed pak sice krátce po změně stran poslal znovu Rayo do vedení, jenže svěřenci Eusebia Sacristana se nevzdali ani tentokrát a zásluhou Brumy upravili konečné skóre na remízový stav s dvěma góly na každé straně.

Rayo tak alespoň přerušilo černou sérii porážek a poprvé po šesti kolech znovu bodovalo, zatímco Sociedad si ze čtrnáctého místa udržel svého nedělního soupeře na distanc dvou bodů. To samo o sobě svědčí o tom, jak je situace v dolních patrech Primera División zamotaná. Ani nový kouč Eusebio zatím nezvládl ambiciózní baskický celek zvednout výše, od svého nástupu do funkce místo odvolaného Skota Davida Moyese uhrál pouze dvě vítězství ze sedmi možných.

První půle nabídla dva góly, přičemž oba padly ze standardních situací. Po čtvrthodině hry se jako první prosadil Llorente z výtečně zahraného rohu Roberta Trashorrase, který hlavou usměrnil do dolního rohu branky. Hosté kontrovali záhy, když využili zbytečného faulu Raya i slabší chvilky brankáře Yoela Rodrígueze. Domácí gólman totiž nezvládl sebrat ze vzduchu centr Rubéna Parda a pro Elustonda již nebylo nic obtížného dopravit míč hlavou do odkryté sítě.

Krátce po změně stran využilo Vallecano zmatku v pokutovém území Sociedadu, kde se nejlépe zorientoval Jozabed a kvalitním zakončením poslal svůj tým podruhé do vedení. V třiašedesáté minutě však hosté znovu udeřili ze vzduchu, kdy další Pardův nadýchaný pas z přímého kopu našel špatně hlídaného Brumu, jenž na zadní tyči z voleje srovnal na konečných 2:2.

V příštím kole čeká Rayo nefalšovaný "šestibodový" zápas o záchranu na půdě posledního Levante, zatímco hráči Sociedadu přivítají na severu Španělska tápající Valencii.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele