18. kolo
02.01.2016 22:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fazona Malagy nebere konce, Celta si odváží prohru 2:0

Tatam je Malaga z úvodu sezony, která neskórovala, jak je rok dlouhý, a potácela se v sestupovém pásmu. Andaluský celek chytil v prosinci špičkovou formu, kterou si nyní přenesl i do nového roku. Přesvědčila se o tom na vlastní kůži ambiciózní Celta Vigo, která na jihu Španělska ostrouhala a vrací se domů s prohrou 2:0.

Malaga tak dokázala zvítězit již počtvrté v řadě, přičemž za posledních pět kol inkasovala jediný gól. Díky této sérii již Andalusané klepou na dveře horní poloviny tabulky, přinejmenším dočasně se jim podařilo vyšvihnout na desáté místo. Pohárové příčky jsou najednou vzdáleny jen na dosah čtyř bodů! Celta naopak zažívá druhý neúspěch za sebou s vidinou příštího kola proti Atlétiku Madrid to s jejími šancemi na čtvrté místo začíná vypadat o poznání bleději než ještě před několika týdny.

Obě branky zápasu padly ze vzduchu úspěšnými hlavičkami. Nepříliš povedený večer prožil hostující brankář Rubén Blanco, jehož vystoupení navíc skončilo už v pětašedesáté minutě, kdy byl za faul na Nordina Amrabata vyloučen. V té době už ale domácí vedli díky trefám Charlese a Raúla Albentosy, a tak ani fakt, že náhradní gólman Sergio Álvarez chytil následný pokutový kop, nic nezměnil na úspěšném představení domácího celku.

Ideální start zajistil Malaze Charles, jenž dříve působil právě v dresu svého sobotního soupeře. Domácí útočník vyskočil nejvýše na centr Roberta Rosalese a překonal Blanca, jenž vše pouze zaskočeně pozoroval. Gólman Viga si posléze nedokázal poradit ani s rohem Juanpiho, který v průběhu první půle zajistil Malaze druhou trefu utkání. Chaosu v pokutovém území využil vytáhlý obránce Albentosa a zdvojnásobil vedení svého týmu.

Celta se sice ještě do přestávky stihla oklepat ze svého příšerného vstupu do zápasu, jenže Daniel Wass v její největší šanci napálil pouze břevno Kameniho branky. Po změně stran již domácí žádný další pokus o zdramatizování utkání nepřipustili a nebýt Amrabatova zaváhání ze zmíněného pokutového kopu, zvítězili by ještě vyšším rozdílem než tím konečným v poměru 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
hradec

Málaga CF 1:2 Celta Vigo

Reagovat
Robík

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele