36. kolo
30.04.2016 22:05 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Granada fantastickým obratem porazila Las Palmas a drží se mimo sestup

Již dvaadvacet sezon brázdí Granada španělské prvoligové trávníky, ale ještě nikdy se jí nepodařilo zvrátit dvoubrankové manko... tedy až doteď. Andaluský celek totiž proti Las Palmas vystřihl strhující obrat, a to v pravou chvíli.

Ani dvě trefy Jonathana Viery nakonec ligovému nováčkovi nestačily na bodový zisk, neboť Rubén Rochina s Youssefem El-Arabim stihli srovnat ještě do přestávky a po změně stran dokonal euforii domácích přesnou hlavičkou Ricardo Costa. Granadští se tak zdárně vyšvihli v tabulce nad Sporting Gijón i Rayo Vallecano a jsou momentálně zdárně venku ze sestupových vod. Vzhledem k jejich dvěma zbývajícím zápasům (na Seville a s Barcelonou) tak šlo o naprosto klíčové utkání a tři body, pokud chtějí v Primera división pokračovat i příští rok.

Las Palmas přitom vstoupilo do zápasu parádně a už po třech minutách se ujalo vedení zásluhou Viery, jenž se povedenou trefou zpoza šestnáctky trefil k pravému hornímu růžku. Když pak tentýž hráč pouhých devět minut nato přidal tentokrát z hloubi pokutového území i gól číslo dvě, vypadalo to s Granadou rázem hodně bledě. Domácí však bezprostředně zabrali a zásluhou Rochiny snížili zpět na rozdíl jediné branky pouhou minutu nato.

Dost možná klíčový moment dramatického zápasu plného šancí na obou stranách nastal krátce po Rochinově zásahu, kdy měl Sergio Araujo na hlavě gól na 3:1, avšak trefil pouze břevno. Takřka z protiútoku pak El-Arabi naopak svůj hlavičkový pokus poslal přesně mezi tři tyče a bylo vyrovnáno. Do kabin se tak odcházelo po nadmíru zábavné první půli za stavu 2:2.

Po změně stran měli domácí blízko k dokonání zvratu v šestapadesáté minutě, ale ránu aktivního El-Arabiho zastavila tyč. Čtvrthodinu nato se už ale Granada přece jen dočkala, když Rochinův rohový kop uklidil do sítě Costa. O pohodlný závěr utkání se mohl postarat Doucouré, ovšem poslal svou ránu těsně vedle. Granadské to ale nakonec mrzet nemusí, protože výhru 3:2 uhájili a navzdory těžkému losu v posledních kolech zůstávají naplno v boji o záchranu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten kurz na Palmy tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Book to vidí jasně, v 80 procentech má pravdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele