30. kolo
18.03.2016 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - SD Eibar 1:1

Getafe v páteční předehrávce uhrálo na domácím hřišti remízu 1:1 s Eibarem. V dresu Madridských se trefil Velázquez, Baskům zachránil remízu v 87. minutě Bastón. Ani pro jedno mužstvo bojující o záchranu dělba bodů nepřinesla výraznější posun. Getafe se nejspíš po třicátém kole znova propadne na sestupové příčky, Eibar je sice osmý, ale jeho pozice v horní polovině tabulky ses tává čím dál více neudržitelnou.

Do zápasu vstoupilo mnohem lépe domácí mužstvo. Madridští si vypracovali gólovku hned ve 3. minutě, kdy se sám před brankářem Riesgem ocitnul Šćepović. Ten ale namířil svou střelu jen do míst, kde se nacházel hostujcíí gólman. Tlak domácích přinesl brankový úspěch v 7. minutě. Getafe se prosadilo po dobře zahrané standardní situaci. Na centr Sarabii si na zadní tyči chytře počíhal Emiliano Velázquez, který hlavou umístil míč neychytatelně pod břevno - 1:0!

Poté se ze spánku probrali i hosté. Baskové mohli srovnat hned ve 12. minutě, když předvedl dobrý náběh za obranu Bastón. Ten ale branku o pár centimetrů minul. Eibar byl od té chvíle lepším mužsvem, okolo branky domácích létal jeden míč za druhým, ale ke smůle hostů, která je provází již pěkných pár utkání, nenašel dlouho žádný z nich prostor za zády gólmana Guaity. Hodně aktivní byl japonský záložník Inui, jenže s jeho pasy si hráči Eibaru jaksi nedokázali poradit.

Po změně stran se k dobré střele z vápna dostal hostující Keko, míč však opět skončil jen v náručí Guaity. Na druhé straně byl blízko možná rozhodujcíímu gólu v 61. minutě opět Velázquez, který podobně jako v první půli hlavičkoval po dobře zahrané standardní situaci. Tentorkát ale jen zazvonila vedle Riesga tyč! Baskové tak stále prohrávali jen o gól, nicméně na trefené brankové konstrukce srovnali krok v 68. minutě. Takashi Inui vzal všechnu odpovědnost na sebe a napřáhl z velké vzdálenosti od vápna. Krásná přízemní rána ale skončila jen tyči!

Eibar talčil a Getafe se snažilo využít okének v zadních řadách hostů. V 80. minutě se do šance řítil aktivní Velázquez, ztroskotal ale na skvělém zákroku Riesga, jenž vytlačil míč v pádu nad břevno. Madridští se už viděli se třemi body v kapse, ale raodst domácím hráčům i skvěle fandícím příznivcům zkazil v 87. minutě Borja Bastón. Třiadvacetiletý vytáhlý útočník využil dobré práce Inuie ve vápně a lehkým přistrčením dopravil míč za záda bezmocného Guaity - 1:1! O plnohodotný bodový zisk tak připravila domácí poměnrně laciná branka. Ta ale byla pro Eibar hodně cenná, neboť znamenala druhý bod ze hřiště soupeře v řadě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele