26. kolo
27.02.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta vytrestala Getafe a drží se v boji o poháry

Ze souboje dvou týmů, které se potýkají s mizernou formou, nakonec vzešla vítězně Celta Vigo, která nejtěsnějším možným rozdílem přehrála Getafe v poměru 1:0. Madridský celek byl přitom po většinu utkání lepším týmem, jenže všechny své šance zbrkle zahodil a devatenáct minut před koncem byl tvrdě potrestán. Autorem jediné branky zápasu se stala uzdravivší hvězda Celty, Nolito.

Devětadvacetiletý kanonýr Celty byl během lednového přestupního období silně spojován s přestupem do Barcelony, ale nakonec zůstalo pouze u spekulací. Pro Nolita šlo o v posledních týdnech o první minuty na trávníku od prosince loňského roku, kdy si přivodil trhlinu ve svalu. Shodou okolností právě v těchto střetnutích, kdy pokaždé nastupoval z lavičky náhradníků, Celta těsně zvítězila - nejprve proti Eibaru a nyní na půdě Getafe.

Domácí měli zprvu mnohem více ze hry a málem se ujali vedení hned v první minutě. Karim Yoda úspěšně pronikl po levém křídle a poslal do ohně nebezpečný centr, který brankář Sergio Álvarez tak tak konečky prstů vytáhl na břevno. A brankové příležitosti madridského klubu neustávaly po celou první půli. Mehdi Lacen, Álvaro Vázquez i Pablo Sarabia však se svými pokusy neuspěli a dovolili tak Celtě, aby se během poločasové přestávky zmátořila za stále příznivého stavu.

Po změně stran již hosté působili o poznání nebezpečněji a gólman Vicente Guaita musel hned na úvod předvést kvalitní zákrok, aby zabránil ve skórování Theu Bongondovi. Na domácím brankáři si posléze vylámal zuby i Fabian Orellana se svou pohlednou ranou do horního růžku, ovšem alespoň tak vybojoval rohový kop, z nějž již Celta udeřila. Odražený míč totiž skončil u Nolita, jenž se v hloubi pokutového území střelhbitě zorientoval a poslal hosty do vedení. Galicijský celek tak znovu oživil naději na Evropskou ligu, zatímco Getafe s pouhým dvoubodovým náskokem na sestupové příčky již výrazně teče do bot. Jeho další šance zastavit šňůru porážek přijde na půdě nováčka z Las Palmas.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele