12. kolo
21.11.2015 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Málaga CF 2:0

Zatímco valná většina pozornosti příznivců španělského fotbalu směřovala do Madridu k slavnému El Clásicu, bylo o co hrát i v Barceloně. Místní Espanyol zde totiž přivítal Malagu a díky dvěma zásahům Hernána Péreze zvítězil 2:0.

Paraguayský útočník otevřel skóre hned po šesti minutách hry po pohledné akci, v níže měl prsty Marco Asensio. Stejná dvojice se postarala i o gól číslo dvě pouhou čtvrthodinu nato. Malaga již ve zbytku utkání na tuto bleskovou ránu nedokázala zareagovat a poroučí se zpět na jih Španělska s nepořízenou. Espanyol naopak toto vítězství posunulo do horní poloviny ligové tabulky, Malaga naopak padá do oblasti sestupu, pouhé dva body od posledního místa.

Přestože hosté prodloužili své letošní ligové trápení, co se výsledků týče, herní projev svěřenců Javiho Gracii nebyl vůbec špatný. Nechybělo mnoho a Malaga se v zápase ujala vedení hned v druhé minutě, když veterán Duda našel přesným pasem Nordina Amrabata. Marocký útočník si však vylámal zuby na brankáři Lópezovi. Hosté pak sice pokoušeli štěstí ještě dvojicí dalších střel, jenže stejně to nakonec byli oni, kdo inkasoval jako první.

U zrodu gólové akce Espanyolu byl Asensio, jenž nastartoval rychlý brejk a uvolnil v pokutovém území hostí Péreze. Někdejší hráč Villarrealu posléze obešel bránícího hráče a s ledovým klidem překonal i brankáře Carlose Kameniho. Pak dal svou důležitost najevo znovu pozorný Pau López, jenž zlikvidoval další Amrabatovu šanci a Espanyol mohl znovu zaváhání svého soupeře zdárně potrestat navýšením skóre. Po Asensiově pasu se k centru dostal Rafael Fuentes a příjemcem jeho pasu byl opět Pérez, který bezpečně skóroval i podruhé.

I když v tu chvíli Malaga na venkovním hřišti prohrávala hned o dva góly, utkání nezabalila. Přáno alespoň snížit Andalusanům však přesto nebylo, neboť nebezpečná rána Ricarda Horty skončila pouze na tyči. Příští týden čeká Malagu přímý boj s dalším aktuálním adeptem na sestup, Granadou, zatímco Espanyol zavítá na horkou půdu Atlética Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 popř. 2:2, 01

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele