12. kolo
21.11.2015 22:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 2:0

Že by se letošní válec jménem Celta Vigo začal povážlivě zadrhávat? Galicijský celek utrpěl již třetí porážku z posledních čtyř ligových kol, když na půdě Deportiva la Coruňa prohrál v poměru 2:0. O vítězný kontroverzní gól zápasu se postaral nejlepší střelec Deporu Lucas Pérez, jehož v samém závěru utkání podpořil druhou trefou večera Jonny Castro naprosto neuvěřitelným vlastencem...

Deportivo sice na jednu stranu čekalo na ligové prvenství celých pět kol, ovšem přesto nešlo říci, že by se snad netěšilo dobré formě. Tuto zdánlivě černou sérii totiž tvořily hned čtyři remízy a jen jediná prohra. Po sobotní výhře tak najednou rozdíl mezi výtečnou Celtou a tápajícím Deporem činí pouhopouhé tři body!

Jeden z klíčových momentů utkání nastal ve třiadvacáté minutě. Jonathan Rodríguez se řítil v úniku sám na bránu, avšak na gólmana Sergia Álvareze si v tu chvíli nepřišel. K odraženému míči se ovšem dostal Pérez, jenž na rozdíl od svého kolegy bez potíží skóroval, a to již poosmé v této sezoně a ve třetím zápase za sebou. Marně se hostující obrana dožadovala odpískání postavení mimo hru, z nějž Pérez při ráně Rodrígueze těžil, stav byl 1:0 pro Depor.

Vše pak mohlo vypadat úplně jinak, kdyby Nolito tři minuty nato proměnil pokutový kop. Ten vybojoval Iago Aspas skrze neobratný zákrok Fernanda Navarra, jenže směr Nolitovy střely brankář German Lux dokázal vystihnout a zkušeně lapit. Ve zbytku utkání již měli více ze hry domácí, zvláště Rodríguez mohl navýšit jejich náskok ještě do poločasu. První rána uruguayského útočníka však skončila vysoko nad břevnem a druhou posléze zneškodnil brankář Álvarez.

Deportivo usilovalo o pojišťovací druhý gól i po změně stran, jenže mu dlouho nebylo souzeno se trefit. Přesto se v samotném závěru ještě domácí dočkali, byť s notnou dávkou pomoci hostujícího obránce Castra. Ten si totiž neporozuměl s vyběhnuvším Álvarezem a bez rozmyslu poslal malou domů kolem něj neomylně do vlastní sítě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neskutočne sa teším na toto derby... Škoda, že budeme hrať bez Borgesa, ktorý bude mimo hru cca tri mesiace...

Ale verím, že to "dáme" za tri body. Forza Depor !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 popř. 2:2, 02

Reagovat
santini

vzhľadom k okolnostiam, že Depor bude hrať v neúplnej zostave a u nás nehrá Cabral, by to mohlo kľudne dopadnúť v náš prospech keďže však tohtoročný Depor nie je ten minuloročný a páči sa mi ich bojovnosť, tipujem remízu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhľadom k okolnostiam, že ste nás porazili 2x minulú sezónu, Vás my porazíme túto 2x...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele