19. kolo
10.01.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético vyhrálo ve Vigu a je znovu první

Atlético Madrid má za sebou navýsost úspěšnou první polovinu ligové sezony, což podtrhlo devatenáctým kolem a výhrou 2:0 na hřišti nebezpečné Celty Vigo. Díky tomuto prvenství se svěřenci Diega Simeoneho vrátili do čela ligové tabulky s dvoubodovým náskokem na Barcelonu, byť katalánský velkoklub má stále jeden zápas k dobru.

Jak Barca, tak Real Madrid své zápasy v tomto kole suverénně ovládli, a tak byl v neděli večer tlak na Atlétiku. To se s nastalou situací popralo znamenitě a díky trefám Antoina Griezmanna s Yannickem Carraskem se nadále ukazuje jako silný kandidát na zisk ligového titulu. Celta po třetí prohře za sebou zůstává pátá a místo snového útoku na čtvrté místo se již musí nervózně poohlížet za sebe na dotírající konkurenty.

V první půli šlo o velmi vyrovnanou partii, kde se Celta dokázala postavit svému favorizovanému soupeři, co se nasazení i fotbalovosti týče, a vypracovala si také první šanci zápasu. Po dvaceti minutách hry se mezi stopery hostí dostal Iago Aspas, avšak svou hlavičku ani z hloubi pokutového území nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Atlético se muselo spokojit jen s několika ranami zdálky, přičemž za zmínku stojí především ta Griezmannova zpoza šestnáctky, ovšem branková konstrukce byla proti.

Francouzský útočník Atlétika působil domácí obraně potíže po celý zápas a čtyři minuty po změně stran se také dočkal gólu. Griezmann sám celou akci nastartoval a dravým náběhem do vápna se dostal do zakončení po pasu Vietta, který zblízka pohodlně placírkou uklidil do sítě. Šlo již o jeho třináctou trefu v sezoně.

Celta se pokoušela o návrat do zápasu, jenže s postupem času musela otevírat obranu čím dál více a to hrálo Atlétiku plně do karet. Deset minut před koncem hosté jedné takové brejkové akce využili - dlouhý nákop brankáře Oblaka špatně odhadl obránce Cabral, čímž poskytl ideální příležitost pro letní posilu Carraska. Mladý útočník se jal pelášit dobrých dvacet metrů k bráně a levačkou posléze překonal Sergia Álvareze, byť s lehkou pomocí teče Sergiho Gómeze. Atlético tak předešlo možnému dramatu v závěrečných minutách a zvítězilo 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti jdou pro titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele