37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Málaga CF 2:1

Villarrealu se podařilo vyhrát nad Málagou a jeho postavení zůstává nezměněné. Naopak pro Málagu je to obrovská škoda, protože přišla o kontakt s místy v Evropské lize a předskočilo ji Bilbao. Dlouho to na stadionu El Madrigal vypadalo na remízu, ale v posledních deseti minutách se s góly roztrhl pytel.

Za domácí Villarreal nastoupil od začátku Luciano Vietto, velký talent a zároveň tahoun týmu. Toho podporovali Campbell, Trigueros, Soriano a Costa. O ofenzívu Málagy se starali Amrabat, Horta, Castillejo, kteří měli zásobovat dlouhými pasy jediného vysunutého hráče Javiho Guerru.

Castillejo posílal míč do vápna, kde ale nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů v dobré pozici. Po šesti minutách se do obrovské šance dostal Javi Guerra, který svou rychlostí dělal protihráčům obrovské problémy. Guerra těsně před vyběhnutým Juanem Carlosem vystřelil, jenže mířil těsně vedle tyče! Po deseti minutách Roberto Rosales posílal míč do vápna, jenže tam nebyl ani jeden ze spoluhráčů.

Po patnácti minutách se dostal do šance Giovani dos Santos, který dokonce upaloval sám na brankáře, byl však zastaven v poslední možné chvíli. Nordin Amrabat posouval míč do běhu na Sergiho Dardera, který pálil mimo. Zajímavou ranou zpoza vápna se prezentoval Samuel Castillejo, který pálil mimo. O chvíli později se dostal do šance Giovani dos Santos, který se prodral do vápna a střelou na přední tyč trefil jen brankovou konstrukci!

Centr ze strany od Torrese zakončoval pohotovou hlavičkou Javi Guerra. Brankář Juan Caros zasahovat nemusel, ale dobře mu asi nebylo. S tvrdou ránou neuspěl ani Roberto Rosales, který pálil těsně vedle. Málaga ale dnes rozhodně nepotvrzovala pověst ambiciózního týmu, který by snad chtěl bojovat o poháry. Spíše jsme byli svědky boje o míč a každý metr hřiště. Ani Villarreal tempo hry moc nezvyšoval a čekal spíše na rychlé protiútoky.

Do druhé půle už v barvách domácího Villarrealu nenaskočil hbitý útočník Joel Campbell, kterému se dnešní utkání moc nepovedlo. Vidět nebyl, žádnou velkou příležitost sám neproměnil a ani k ní moc nepomáhal spoluhráčům. Proto byl do druhého poločasu povolán Moisés Gómez. Sergi Darder dostal míč do dobré palebné pozice a jeho pravačka poslala míč těsně vedle tyče. Rukavina poslal po pěti minutách hry ve druhé půli do vápna hodně zajímavý míč, který nikdo z jeho spoluhráčů nestačil zasáhnout.

Deset minut po změně stran se zastřeloval Javi Guerra, který si skvěle naběhl do vápna a zakončil centrovaný míč neméně podařenou hlavičkou, jenže mířil až příliš vysoko nad bránu! Sergi Darder patřil k nejlepším hráčům na ploše a velmi často pálil ze všech možných úhlů, jenže poměrně často jeho rány postrádaly přesnost. Razantní sice byly, ale přesné nikoli. Když se pak řítil do zajímavé šance opět aktivní Javi Guerra, už to vypadalo, že bude skórovat. Byl však zastaven praporkem pomezního rozhodčího.

Po faulu se k volnému přímému kopu postavil kapitán domácích Bruno Soriano a zkoušel zaskočit svého soupeře v bráně, jenže balon napálil mimo. Až deset minut před koncem vstřelil domácí konečně branku. Krásnou akci začal srbský reprezentant Antonio Rukavina a zakončil ji střídající talent Gerard Moreno. Stejný hráč se stal hrdinou domácích poté, co vystihl špatnou nahrávku brankáře Kameniho a pohodlně zakončil do prázdné brány! Ani branka, kterou měl na svědomí Sergi Darder minutu před koncem utkání nestačil hostům na to, aby získali nějaké body.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele