5. kolo
25.09.2014 22:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Córdoba CF 3:0

Před utkáním Valencie s Córdobou domácí díky středečnímu zaváhání Barcelony věděli, že v případě výhry o tři branky a víc se posunou po pěti odehraných kolech na samotnou špici Primera División. A tento předpoklad Los Che splnili do puntíku, když pohodlně zvítězili 3:0.

Domácí poslal do vedení Paco Alcácer již v průběhu první půle, čtyři minuty nato navýšil náskok bek José Luis Gayá a po změně stran dokonal perfektní večer na Mestalle Sofiane Feghouli. Valencie tak vyhrála počtvrté v řadě a bodově je na tom stejně jako Barcelona se Sevilllou. Díky impozantnímu skóre 13:2 pak Netopýři převyšují i tyto dva nejbližší soupeře. To ligový nováček z Andalusie naopak zůstává bez výhry na posledním místě.

Od posledního ligového kola, v němž Valencie zvítězila v Madridu na půdě Getafe 3:0, uplynuly pouze tři dny. Trenér Nuno Espírito Santo tak citlivě učinil několik změn v zahajovací sestavě, což mimo jiné znamenalo debut pro duo obránců. Dvacetiletý krajní bek Joao Cancelo a německý reprezentant Shkrodran Mustafi tak dostali první příležitost ukázat domácím příznivcům své kvality. Vepředu pak Feghouli nahradil suspendovaného Rodriga.

I Santův protějšek Albert Ferrer sáhl do svého kádru a vyměnil oproti předchozímu utkání pětici fotbalistů ze základu. Jedna z nich byla přímo vynucená tím, že hostující Fede Cartabia jako kmenový hráč Valencie proti svému klubu nastoupit nesměl. Argentinského střelce nahradil Fede Vico.

Od počátku bylo patrné, u jaké branky bude více vzruchů. Domácí se do Córdoby pustili zhurta, zvláště Feghouli nejprve hlavičkoval vedle a poté další ranou vybídl k prvnímu zákroku brankáře Carlose. Stejně jako jeho spoluhráč pak minul hlavou i Alcácer. Sotva se hosté přece jen začali pomaloučku dostávat do zápasu, přišel první gól večera v jejich síti. Alžírský reprezentant Feghouli se na kraji hřiště dostal k míči, bez rozpaků jej přeposlal do šestnáctky směrem k Alcácerovi a mladý ofenzivní tahoun Valencie tentokrát hlavou zamířil přesně do vzdáleného koutu branky.

Průlom skóre poslal Córdobu zpátky do kolen a bylo jen otázkou, kolik branek ještě Los Che do poločasu přidají. Blízko k střeleckému zápisu při svém debutu měl Cancelo, ovšem jeho prudká rána zpoza šestnáctky nakonec skončila těsně vedle přední tyče. Co se nepovedlo jednomu z krajních beků, zvládl o pár okamžiků nato druhý. Byl to totiž Gayá, kdo přízemní střelou pod padajícím Carlosem zařídil domácím poločasové vedení 2:0.

Zatímco hosté se již do zbytku utkání definitivně podrobili kvalitě soupeře, valencijští si dovolili upustit od nastoleného tempa, a tak utkání ztratilo na intenzitě i kvalitě. Přesto si Mestalla mohla zakřičet gól alespoň ještě jednou v třiasedmdesáté minutě. Střídající Carles Gil využil soupeřovy nastupující únavy, podnikl dravý průnik středem hřiště a přízemní přihrávkou našel ve skvělé pozici Feghouliho, jenž podtrhl další kvalitní výkon Netopýrů precizní ranou k zadní tyči. Valencie se tak dostala na první místo ligové tabulky, což se jí předtím naposledy podařilo v roce 2011.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vale by si měla poradit - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele