21. kolo
01.02.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Getafe CF 1:0

Almería uhájila jednogólový náskok z prvního poločasu a po delší pauze si i opět připsala do ligové tabulky plný počet bodů. Díky jediné brance utkání, jejímž autorem byl Edgar Méndez, se Almería posunula mimo sestupové pozice jediný bod právě za patnácté Getafe. Obě mužstva dohrávala utkání v deseti.

Ve velmi vyrovnaném zápase rozhodně nebyla nouze o zajímavé situace. Hned v 9. minutě se po rohovém kopu dostal ve vápně Getafe k hlavičce Dos Santos, díky pohotové teči Vázqueze ale míč skončil pouze na břevně! Vázquez měl prsty na druhé straně i ve velké šanci svého týmu, jeho únik však pohotovým výběhem zlikvidoval domácí gólman Julián.

Almería svého soupeře zatlačila krátce před přestávkou. Ze skrumáže po rohovém kopu ve 40. minutě ještě nebylo nic, ale ujala se akce ze 44. minuty. Hemed krásným pasem našel na hranici postavení mimo hru Méndeze a ten svůj part zvládl náramně. Křižná střela na zadní tyč znamenala jednogólové vedení pro domácí!

Gól do šatny notně zatřásl se sebevědomím hostů, kteří se ani po přestávce nedokázali výrazněji prosazovat. Aktivní byl na straně domácích zejména střelec první branky. Méndez nejprve v 49. hlavičkoval po rohovém kopu a o minutku později pálil ze střední vzdálenosti přesně do rukavic připraveného Codiny. V 56. minutě dokonce Almería vstřelila druhý gól. Při standardní situaci však rozhodčí viděli ofsajdové postavení dorážejícího Míchela, opakovaný závěr ovšem pomezního usvědčil z omylu.

Šance Getafe na zvrat dostaly fatální ránu po hodině hry. Escudero velmi nevybíravým způsobem skolil v souboji o míč Wellingtona Silvu a sudí Villanueva mu bez milosti ukázal druhou žlutou kartu. Oslabení hosté se sice ještě snažili, ale v jejich obraně vznikaly velké díry. Jednu z nich mohl potrestat v 70. minutě unikající Hemed, Codina jej ale reflexivním zákrokem vychytal. O pět minut později mohli udeřit pro změnu Madridští, povedenou Castrovu střelu však dobře postavený Julián dokázal vykrýt. V 82. minutě pak musel předčasně do sprch i domácí Hemed, jenž zkosil zezadu Rodrígueze a rovněž uviděl druhý žlutý kartónek. A když v nastavení vychytal Codina i střelu Soriana, skončilo utkání vítězstvím 1:0 pro Almeríu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele