3. kolo
12.09.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

UD Almería - Córdoba CF 1:1

Předehrávka třetího kola Primera división jen potvrdila nevýrazné vstupy do nové sezony obou zúčastněných. Jak Almería, tak Córdoba totiž stále čekají na svou první ligovou výhru a nepovedlo se jim to ani nyní, neboť se na Estadio de los Juegos Mediterraneos rozešli smírně 1:1.

O brzký gól domácích se postaral Edgar již ve dvanácté minutě, za letošního nováčka brzy nato vyrovnával Federico Cartabia. Žádné další branky již nepadly, přestože na každé straně došlo v závěru minimálně k jednomu dramatickému momentu. Jenže Fernando Soriano ke smůle Almérie trefil pouze břevno a ke smůle hostů zase střídající Ghilas neuspěl tváří v tvář Rubénovi Martínezovi.

Jako první v utkání zahrozila Córdoba. Aktivní Fede Cartabia vyzkoušel pozornost Rubéna střelou zdálky, ovšem k průlomu bezbrankového stavu došlo na opačné polovině hřiště. Ximův táhlý centr z pravé strany zachytil Edgar, jenž se zrovna vracel z ofsajdové pozice, a na zadní tyči placírkou uklidil i s pomocí lehké teče míč do sítě. Moc dlouho se ovšem domácí radovat nemohli, přesněji řečeno pouze sedm minut.

Mládežnický reprezentant Argentiny Fede Cartabia totiž využil přihrávky Cháveze a přízemní ranou pravačkou nedal Rubénovi šanci. Za remízového stavu se tak šlo do kabin, přestože se Almería domáhala odpískání pokutového kopu za zákrok Crespa na Wellingtona Silvu.

Po změně stran se zpočátku otěží zápasu chopili domácí. Zvláště v jednapadesáté minutě měli velmi blízko k vyrovnání, jenže Hemed si nedokázal dobře zpracovat míč a umožnil tím brankáři Martínovi včas zasáhnout. Pak ještě Almérii scházelo málo po dvou rohových kopech, ovšem v prvním případě Edgar selhal v zakončení a v tom druhém Soriano trefil hlavou břevno. Přesto si nakonec domácí nemohli až tak zoufat, jak nezaslouženě ztratili dva body, neboť v posledním útoku zápasu mohl naopak Ghilas zařídit vítězství pro hosty. Rubén si však s jeho prudkou ranou dokázal poradit.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele