37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - UD Almería 2:1

Sevilla sice začala utkání s Almeríou špatně, ale nakonec si dokázala poradit. Ve výtečné střelecké formě se nacházel především útočník Vicente Iborra, který se dnes trefil dvakrát.

Sevilla byla jasným favoritem dnešního zápasu proti Almeríi. Brankář Rico měl před sebou Figueirase, Arribase, Kolodziejczaka a Navarra. O ofenzívu se starali Suárez, Iborra, Reyes. Jediným střelcem byl Kevin Gameiro. Almería vyrukovala na tým trenéra Unaie Emeryho s Espinosou, Silvou, Zongem či Bifoumou.

Těsně před vápnem byl faulován Zongo, kterého poslala k zemi obrana domácích trochu neopatrně. K přímému kopu se postavil Corona, který však napálil jen místa, která strážil brankář Rico. Almería byla až překvapivě aktivní, Zongo pálil ze střední vzdálenosti. Dubarbierův centr byl nepřesný, stejně tak jako pokus Dos Santose. Po patnácti minutách se musel poroučet ze hřiště zraněný Ximo Navarro, jehož nahradil Angel Trujillo. K tyči mířil domácí Gameiro, Rubén se ale přiblížil hodně rychle a míč vyrazil.

Po třiceti minutách se hosté dostali poměrně nenapádně k míči, doběhli do útoku a z levé strany se míč snášel na vápno. Tam doběhl Thievy Bifouma a krásně dopravil míč do sítě - 1:0 pro Celtu Vigo!

Po centru se míč dostal k M'Biovi, který pálil těsně vedle. Následný volný přímý kop od Corony také nenalezl svého adresáta. Espinosa poslal centr do šestnáctky, ale M'Bia míč odvrátil poměrně snadno. Další pas od Josého Antonia Reyese odvrátil Zongo. Stejný hráč se probíjel do šance také po změně stran, ale byl o míč připraven. Zongo další ránu umístil do nejbližšího protihráče. Stejný hráč se položil do přesného centru a krásnou ranou z voleje napálil tyč!

Sevilla sice ani úvod do druhého poločasu nevyšel, jenže ani to nevadilo. Sevilla se totiž po hodině hry dostala do skvělé šance a využila. Po dlouhém pasu a centru z pravé strany míč propadl Dos Santosovi až k za ním stojícímu Vicentemu Iborrovi. Pro něj nebylo žádným problémem poslat míč zblízka do brány a bylo srovnáno!

Dvacet minut před koncem se Seville vyplatila chytrost a schopnost potrestat i malé zaváhání. Iago Aspas potáhl míč po straně, odeslal jej přesným centrem do šestnáctky a sledoval, co se stane. Obránci Celty Vigo si s míčem nedokázali poradit podle představ a po několika tečích se dostal balon opět k Vicentemu Iborrovi. Ten si připsal druhý gól v zápase a otočil vývoj zápasu.

Celá věc se pro Celtu Vigo hodně zkomplikovala patnáct minut před koncem. Angel Trujillo totiž zastavil pronikajícího Kevina Gameira a sudí ho rovnou vyloučil! Almería se z toho už nedokázala dostat a nakonec se Sevillou prohrála. Sevilla je nyní na pátém místě.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele