21. kolo
01.02.2015 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 3:2

Sevilla zvládla odplatu za Copa del Rey a porazila hosty z Barcelony. V hodně nervózním utkání padlo dohromady jedenáct žlutých karet a jedna karta barvy červené. Espanyol sice skvěle začal, ale pět minut před koncem prvního poločasu se nechal vyloučit brankář Francisco Casilla.

Espanyol Barcelona skvěle začal, když se jako první trefil Christian Stuani. Na něj jen o chvíli později navázal Diogo Figueiras vyrovnávací brankou. Deset minut před koncem první půle se prosadil domácí Vítolo. Patnáct minut před koncem zápasu srovnal na 2:2 Víctor Sanchez, ale dělbu bodů odmítl Iago Aspas, který se k obrovské radosti domácího publika prosadil minutu před koncem. Sevilla je díky třem bodům čtvrtá, zatímco Espanyol je na deváté příčce.

Hodně aktivní začátek byl k vidění z obou stran, oba celky hrály ve skvělém tempu a nasazení. Hned v prvních minutách bylo jasné, že se hraje o hodně a sudí José González vytahoval jednu kartu za druhou. Po čtrnácti minutách byl Salva Sevilla faulován ve vápně brankářem Betem. Brankář Sevilly dostal žlutou kartu a především mohl Espanyol kopat penaltu. K její exekuci se postavil Cristian Stuani a nemýlil se. Beto málem odčinil své zaváhání a odhadl směr střely. Ta byla ale tak tvrdá, že ani vystižení směru mu nepomohlo a Sevilla musela dotahovat.

O dvě minuty se do další zajímavé šance dostával Daniel Carriço, ale jeho rána mířila těsně vedle. Ve dvacáté minutě se málem prosadila domácí Sevilla, když Ever Banega centroval do vápna na nabíhajícího Aleixe Vidala. Ten se ale do brány netrefil. Z následného rohového kopu se neprosadil Ever Banega ani napodruhé. Vitolo hledal skvělou přihrávkou Iaga Aspase, ale ten se k míči nedostal. Hodně aktivní byl dnes večer Ever Banega, který posílal do vápna jeden centr za druhým, ale jak se dlouho zdálo, bez výsledku.

A pak se stalo něco, co se vidí jen málokdy. Poblíž míče byl Diogo Figueiras, který na nic nečekal a když se k němu balon dostal, napálil jej z první. Dalekonosnou ránou snad ze třiceti metrů mířenou do levého dolního rohu trefil parádní míč a srovnal na 1:1!

Po půlhodině hry našel Iborra skvělým pasem nabíhajícího Evera Banegu, ale ten mířil mimo tři tyče. Hned poté museli hosté střídat a Héctora Morena nahradil Álvaro González. S Morenem jako by odešlo štěstí Espanyolu, protože téměř ihned poté se Sevilla prosadila podruhé. Po špatné rozehrávce se míče ujal Aleix Vidal, nahrál skvěle na nabíhajícího Vítola a ten byl rychlejší než jeho protihráč. Vítolo už měl práci relativně snadnou a posunul míč do prázdné brány - 2:1 a Sevilla otočila skóre ve svůj prospěch.

Pět minut před koncem první půle bylo Espanyolu ještě hůř, protože Iago Aspas dostal míč za beky a zkoušel přehodit vybíhajícího brankáře Kika Casillu. Ten odmítl inkasovat a míč zasáhl rukou mimo své vytyčené území. Sudí mu ihned udělil červenou kartu a poslal barcelonský tým do deseti. Dnes se vystřídali celkem čtyři brankáři, protože v kádru Sevilly byl do druhého poločasu vyslán mladík Sergio Rico. Ten musel pět minut po svém nástupu likvidovat šanci Evera Banegy, který se pokoušel vstřelit branku z přímého volného kopu.

Do druhého poločasu vyběhl také Sergio Garcia, který se mohl zapsat mezi střelce. Jeho rána ale proletěla okolo klece Rica. Práci měl také druhý brankář. Talentovaný brankář Pau López musel zasahovat proti ráně Iborry a svou práci zvládl. O dvě minuty později trefil hlavou Aleix Vidal tyč! Patnáct minut před koncem zápasu se k míči dostal Víctor Sanchez. Narazil si v podstatě nechtěně o obránce a druhý pokus už mu vyšel - 2:2. To ale nebyl konec brankových hodů, protože minutu před koncem zápasu Bacca vybojoval míč, prošel kolem obrany a posunul jej na Iaga Aspase a ten rozjásal stadion Ramona Sáncheze Pizjuána!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele