23. kolo
14.02.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Córdoba CF 3:0

Sevilla potvrdila roli favorita a přehrála na domácí půdě v rámci andaluského derby nováčka z Córdoby pohodlně 3:0. O první gól se postaral Grzegorz Krychowiak hlavou z rohového kopu šest minut před koncem první půle a nabyté vedení pak pojistili Bacca s Iborrou.

Mimo tři góly na hřišti padly také dvě červené karty, jedna na každé straně. Nejprve se za nesportovní výpad na Vítola musel předčasně pakovat ze hřiště hostující Patrick Ekeng, jehož pak kvůli ošklivému zákroku doplnil právě střelec úvodní branky Krychowiak. Svěřenci Unaie Emeryho každopádně dali zapomenout na nedávné dvě slepené ligové porážky a přinejmenším dočasně se vyhoupli zpět před Valencii na vytoužené čtvrté místo.

Jedním za navrátilců do sestavy, který po nevydařených výsledcích z týdnů minulých chopil proti Córdobě šanci za pačesy, byl José Antonio Reyes. Sám mohl hned na začátku utkání skórovat po centru Baccy, ovšem brankář Juan Carlos stihnul včas zasáhnout, stejně jako při další střele Iborry. Za Córdobu poprvé zahrozil útočník Nabil Ghilas, když v ojedinělé šanci z protiútoku mířil hlavou vedle. Jinak však jednoznačně dominovali domácí a netrvalo dlouho, aby svou převahu přetavili i ve změnu skóre. Byl to právě Reyes, kdo rozehrál rohový kop přesně na hlavu Krychowiaka, jenž skóroval již v druhém zápase za sebou.

Druhý gól zápasu přišel ještě před koncem první půle. Nico Pareja poslal dopředu dlouhý nákop na Vítola a sevillský křídelník následně míč odcentroval k nohám Baccy, aby jej zblízka zasunul do sítě - 2:0. Hostující trenér Miroslav Djukić musel být s dosavadním průběhem hluboce nespokojen, neboť hned v poločase provedl dvě změny v sestavě, ovšem právě střídající Ekeng záhy uviděl červenou kartu, když kopnul Vítola do obličeje.

Sevilla byla zjevně na koni a málem zvýšila vedení po dalším Reyesově centru a hlavičce Carriça, avšak míč skončil pouze na brankové konstrukci. Jedinou vadou na kráse tak byl Krychowiakův ostrý zákrok kolíky napřed na Krhina, za nějž si vysloužil červenou kartu a vyrovnal tak počet hráčů na hřišti. Jakékoli naděje hostí však záhy utnul Iborra gólovou hlavičkou po Banegově vzdušné přihrávce, a tak Sevilla úspěšně zvládla zápas s Córdobou v poměru 3:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

i bez zraněných hráčů, vynikající výkon! snad je to nabudí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele