4. kolo
21.09.2014 12:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - UD Almería 1:2

Po třech nevyvedených kolech se první výhry v novém ročníku Primera División dočkala i Almería. Zisk tří bodů je o to cennější, že přišel zrovna na půdě Realu Sociedad, kde Andalusané doposud nikdy v klubové historii nezvítězili. Až dnes.

Nutno přiznat, že hosté k tomu potřebovali i trochu štěstí, když si po velkém úvodním tlaku domácích vstřelil nešťastně vlastní gól Alberto de la Bella. Krátce po změně stran pak navýšil vedení Almérie Mauro dos Santos z rohového kopu a ani Castrovo snížení v samotném závěru na dělbě bodů nic nezměnilo. Jedinou drobnou kaňkou zůstává vyloučení Sebastiana Dubarbiera za dvě žluté karty. Napotřetí se tak Sociedadu už vymazat dvoubrankovou ztrátu nepovedlo. Jak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...

Hned v šesté minutě Carlos Vela po návratu ze zranění nastřelil brankovou konstrukci a Imano Agirretxe chvíli nato po dobré kombinaci s Canalesem mířil jen těsně vedle. Málokoho by v tu chvíli napadlo, že stadion Anoeta padne. Brankář Almérie Rubén Martínez se musel ohánět hned nadvakrát při další ráně Agirretxeho a následné dorážce Xabiho Prieta, stav zůstával přesto nadále bezbrankový. A pak přišel šok. Dubarbierův nenápadný nákop do soupeřovy šestnáctky způsobil chaos takových rozměrů, že brankář Zubikarai míč vyrazil do hlavy vlastního obránce De la Belly, jehož nezaviněná teč zajistila Almérii gól.

Ještě do poločasu měl blízko k vyrovnání Vela, jenže zblízka trefil pouze boční síť. Po změně stran pak mohli Baskové jen litovat všech svých zahozených šancí, Almería totiž do druhé pětačtyřicetiminutovky nastoupila mnohem silnější. Téměř hned po úvodním hvizdu trefil Tomer Hemed břevno a dvě minuty nato Dos Santos přece jen skóroval na 2:0 díky dobrému Verzově rohovém kopu.

Real neschopný odpovědět mohl jen děkovat Zubikaraiovi, že nedopustil ještě další branku ve své síti, když se na něj vyřítil aktivní Hemed. Až vyloučení Dubarbiera domácím pomohlo. Castro krásnou brankou z voleje snížil a v nastaveném čase Rubén Pardo smoně napálil pouze tyčku z přímého kopu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

Už poďme, 3:1

Ty výkony jsou hrozný, necháme si utéct začátek, pak to doháníme.

I ten nakopávanej styl neni ideální pro hráče jako Vela, Canales, ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele