31. kolo
12.04.2015 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 2:2

Víctor Fernández prožil na lavičce Deportiva úspěšný debut, jeho svěřenci totiž v San Sebastianu uhráli výsledek 2:2 a v tvrdém souboji o záchranu si připsali důležitý bod. Remízu vystřelil hostům v 78. minutě střídající Toché. Deportivo tak má na první sestupovou pozici náskok tři body, Baskové se posunuli na jedenáctou pozici.

Otěže utkání měli na začátku pevně v rukou domácí. Hned ve 4. minutě předvedl dobré sólo Canales, gólman Deportiva Fabri ale jeho přízemní střelu bez potíží lapil. Nicméně La Coruña nepřijela jenom bránit a ve snaze urvat nějaký ten bodík k záchraně několikrát ohrozila braku modrobílých. Jako v 9. minutě Riera, jehož tutovku ale zmařila pozorná domácí obrana.

Baskové byli lepší a svou snahu mohli korunovat gólem ve 20. minutě, to by ale musel lépe zakončit Canales, Fabri jeho dělovku z levé strany vyrazil na roh. Domácí fandové si tak museli počkat až do 31. minuty. Rodríguez zahrál ve vápně Deportiva rukou a sudí Montero ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Xabi Prieto, jenž přesnou střelou do protipohybu Fabriho otevřel skóre - 1:0! Hosté se hodně zlobili, že Prieto před střelou zpomalil, ale hostující gólman si vysloužil za protesty pouze žlutou kartu.

O pár minut později se však dočkali zadostiučinění. Ansotegi si v 38. minutě rovněž sáhl ve vápně na míč a znova se kopala penalta. Lucas Pérez nevyslal na Rulliho vůbec dobrou střelu a argentinský gólman vyrazil míč vysoko nad sebe, u balónu se však Pérez ocitl jako první a střelou pod břevno napravil své zaváhání - 1:1!

Z gólu do kabiny se domácí hráči otřepali celkem rychle. Krátce po změně stran si totiž vzali vedení zpět. Canales vysokým pasem oslovil ve vápně Deportiva Gonzala Castra, jenž překrásnou ranou na protější tyč nedal Fabrimu nejmenší šanci - 2:1! Real se po vedoucí brance zatáhl a to se mu mohlo stát osudným v 64. minutě. Domácí při táhlé Borgesově pokusu zachránil výborným zákrokem brankář Rulli. V 67. minutě se hostujícímu kouči povedl náramný tah, na hřiště totiž poslal zkušeného útočníka Tochého, jemuž stačilo pouze něco málo přes deset minut, aby zdramatizoval konec zápasu. Dvaatřicetiletý forvard si po pasu zleva počkal na hlavičku Lucase a sám hlavou dorazil míč do sítě - 2:2!

Pasivní hra se San Sebastianu hrubě nevyplatila a v poslední desetiminutovce museli domácí opět zařadit vyšší rychlostní stupeň. Jenže už bylo pozdě, Deportivo zoufale bránilo zlatý bod a se všemi ataky Basků si hosté poradili. Real znova dokázal, že mu často dělá problém porážet týmy ze spodní poloviny tabulky, naopak Deportivu prospěla změna na trenérském postu a stejně jako v prvním vzájemném zápase v sezóně uhráli borci z La Coruñi s Realem Sociedad cennou remízu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele