5. kolo
23.09.2014 20:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Real Madrid - Elche CF 5:1

Real Madrid rozstřílel Elche a jeho defenzíva opět nadělovala. Bílý balet utancoval svého soupeře, který se nechytil zadaného tempa a až do konce nestíhal. Hrdinou utkání se stal portugalský mág Cristiano Ronaldo, který vstřelil čtyři branky. Jednu přidal Gareth Bale, který načal skvělý obrat. Jako první totiž udeřilo Elche.

Ve španělském tisku se hodně řešila jedna zpráva: Carlo Ancelotti se rozhodl posadit Ikera Casillase, který si v poslední době připsal několik nešťastných zákroků. Cenu, kterou mu Real Madrid udělil, obdržel v soukromí namísto otevřené scény před fanoušky. Logicky tím jen vzrostly spekulace o možném konci brankářské legendy v Realu Madrid. Tomu nepřidal ani trenér Ancelotti, který do utkání s Elche postavil do brány Keylora Navase. Na lavičce zůstal také Karim Benzema.

Real Madrid se pomalu stává jasnou ofenzivní silou, která oprávněně děsí každého soupeře. Výjimkou nebylo ani Elche, třebaže začalo velmi aktivně. Edu Albacar si připsal první úspěšný pokus, ale Keylor Navas jeho ránu zneškodnil. Ronaldo přiťukl balon dobře postavenému Kroosovi, který vypálil na brankáře Manua Herreru, který jen sledoval, jak míč letí kolem tyče. Velký šok přišel pro Real Madrid o chvíli později, kdy se Cristiano Ronaldo zapojil do obranné činnosti. Ke své smůle ale při pokusu o odkop míče kopl do Mosquery, takže sudí Clos Gomez nařídil pokutový kop. Ten s úspěchem proměnil Edu Albacar a Elche slavilo.

Po šanci postupujícího Marcela se do akce dostával Gareth Bale a jeho první rána ještě neskončila v síti. Když to nešlo střelou, pokusil se Bale zakončit hlavou a to mu šlo evidentně lépe. Z pravé strany se do vápna dostal talentovaný James Rodriguez, který centrem našel hlavu Balea a někdejší hráč Tottenhamu Hotspur srovnal na 1:1.

Aby se šance z pokutových kopů vyrovnaly, nařídil sudí Clos Gomez po pádu Marcela v pokutovém území další penaltu, tentokrát ve prospěch domácích. Těm jeho rozhodnutí přišlo vhod, protože Cristiano Ronaldo zahrává pokutové kopy s tradiční jistotou. Nemýlil se ani tentokrát, takže Real Madrid vedl 2:1.

Ronaldo se stal hlavní postavou večera, protože o chvíli později navýšil skóre. Po další povedené kombinaci Realu se míč od Isca dostal k Marcelovi, jehož centr z pravé strany zastihl právě portugalského útočníka. Jeho schopnost vyšplhat do vzduchu je dobře známá, přesto si na ni ale obránci Elche nedali dostatečný pozor. Ronaldo se nemýlil ani tentokrát a Real vedl o dvě branky.

Ještě do konce poločasové pauzy se zastřeloval James Rodriguez, který nejprve pálil sám, poté volil raději centr. Hráčem, kterému byla přihrávka vzduchem adresována, se stal obránce Sergio Ramos, rovněž výtečný hlavičkář. Ten ale namísto branky zamířil jen do rukavic brankáře Herrery. Ve druhé půli se nejprve zastřeloval Coro, kterého ale zradilo zakončení. Na opačné straně se do zakončení dostal Ronaldo, kterého vyslal dobrou nahrávkou Marcelo. Ronaldo ale bodlem neuspěl.

Po hodině hry se k zakončení dostal z volného přímého kopu Ronaldo, kterému asistoval Toni Kroos. Portugalec ale pálil jen do Herrery. Deset minut před koncem se Ronaldo prohnal do vápna a byl faulován, což sudí ocenil opět penaltou. Tuto příležitost si Ronaldo nemohl nechat ujít, takže se postavil k další penaltě a opět byl úspěšný - 4:1. Poslední branku vsítil opět Real. Toni Kroos sice ještě napálil břevno, ale Cristiano Ronaldo svůj fenomenální výkon zakončil o něco přesněji. Spolupráce s Balem mu svědčila a sám před brankářem se Portugalec nemýlil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

9:0, 2 Chicharito, 2 CR7, 2 James, 2 Bale, 1 Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1 a vypadá to,že po 5:1 a 8:2 příjde další příděl.

Reagovat
milan78

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

myslim 3:1 real

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
eden_h

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Po Deportivu jsou tady všichni nějácí euforičtí...

Tak horké to nebude, i když jasná výhra domácích - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele