23. kolo
14.02.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Deportivo La Coruña 2:0

Žádné překvapení se nekonalo. Real Madrid udělal první krok k napravení pošramocené pověsti z minulého týdne, když na domácí půdě přehrál Deportivo La Coruňa 2:0. Nervózní úvod utkání záhy uklidnil Isco brankou z dvacáté minuty, kterou po změně stran ještě pojistil gólem číslo dvě Karim Benzema.

Madridský gigant tak zůstává na čele ligové tabulky bez ohledu na výsledky konkurentů i po třiadvacátém kole. Přesto však není vše zažehnáno, opakovaně se totiž z tribun stadionu Santiaga Bérnabeua ozývaly i nespokojené výkřiky. Další příležitost udobřit si fanoušky dostane Bílý balet v osmifinále Ligy mistrů v Německu proti tamnímu Schalke.

Během první čtvrthodiny se zdálo, že madridští stále hrají pod vlivem tvrdé porážky 4:0 z madridského derby proti Atlétiku, a nechybělo mnoho, aby se někdejší hráč Barcelony Isaac Cuenca v dresu svého nového zaměstnavatele prosadil. Křídelníkovi Deportiva však sebral gólovou radost brankář Casillas, jenž vytáhl špičkový reflexivní zákrok. A tak se domácí přece jen osmělili a protrhli bezbrankové skóre na správné straně hřiště. Cristiano Ronaldo se ještě smolně neprosadil se svou ránou do břevna, stejně jako o chvíli později Gareth Bale se svou fantastickou pumelicí, ale gól vyloženě visel ve vzduchu.

Ofenziva Realu těžila především z práce mimořádně aktivního Balea, např. když velšský záložník poslal přesný centr na Benzemu, jenž jej sklepnul pro Ronalda. Portugalská superstar však namísto suverénního zakončení atypicky netrefila míč čistě. Role asistenta a střelce hned záhy připadly Álvaru Arbeolovi s Iscem. První jmenovaný poslal centr do šestnáctky, kde Isco hbitě balon zpracoval a bez váhání jej zakroutil do růžku na zadní tyč.

Po relativně špatném startu do první půle si Real počínal naprosto totožně i po změně stran a mohl být rád, že neinkasoval. Celso Borges totiž ve 48. minutě trefil tyč a Oriol Riera zase poslal do vápna Realu nebezpečný centr, s nímž si však Casillas jistě poradil. Až po příchodu nové posily Lucase Silvy se zase domácí celek jaksi vzpamatoval a hned minutu nato navýšil své vedení na dvojnásobek. Depor se nechal zaskočit s příliš vysunutou obranou, čehož využil opět pravý bek Arbeloa, když poslal kolmici k Ronaldovi. Ten ustál souboj o míč a posunul jej dál k nohám Benzemy, který decentně přehodil bezmocného brankáře Fabricia.

V závěru pak nechybělo mnoho, aby se na střeleckou listinu zapsal také Cristiano Ronaldo, avšak jeho rána z akrobatické pozice prosvištěla těsně mimo. Real se tak musí spokojit "pouze" s výhrou 2:0, nejnižší domácím prvenstvím za celou dosavadní sezonu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
valloire

9-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.S velkou pravděpodobnosti by měla být jednička,ale nemůžu vynechat.

Reagovat
dextroza_m

4 - 1

Reagovat
celeb

3:2 po velkom boji a penalte v zavere

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

1:1....

Reagovat
smazaný uživatel

Vsad si na to

Reagovat
klokan.paul

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

REAL body neztratí!

A vyhraje těsně o gól max 2:0!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real nekopal penaltu a nagelovaná palice nemohla dát gol..jaká škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš z toho pořádný mindrak, nemusiš mu tolik závidět zoufalče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

Penaldo zase nulový - sračka průměrná bez techniky - dřevorubec!!!'!

Reagovat
smazaný uživatel

I tebe se musím zeptat proč mas z toho hráče takový komplex. Zavidiš mu úspěch penize ? Typická naše vlastnost závist,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jjnovo

Je pravda, že téměř nic nepředvedl, ale nevím proč se musíš vyjadřovat, jako kdyby si zrovna slezl ze stromu. To že se mu pár zápasů nepovedlo, ještě neznamená, že je "sračka průměrná bez techniky - dřevorubec", chce to trošku pokory a respektu.

Reagovat
roberos

Penaldo se umí akorát vztekat - když zahodí šanci a to vztekání je ubohost !

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi dobře zakomplexovaný defekt. Nejsem příznivec Realu ale co tu tebe sleduji, ty se musíš z Ronalda doma dobře užírat to už je na psychiatra. A nebo je druhá varianta, že máš na něj vsazeno a on nedal gola tak jsi prohrál 10 Kč a teď jsi z toho hotovej. ..... napiš nám ještě něco o Ronaldovi

Reagovat
roberos

Já znám jenom Penalda a že se vzteká to je chlapče pravda . Sleduju Real a vidím jak rozhazuje vtekle rukama,mlatí o zem a snaží se simulovat aby mohl kopat penalty ( chudáček jinak te´d dát góla nemůže) jeho zveličování v médiích jakej je to brankostroj mě už unavuje - když vidím jak herně nic nepředvádá !!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nesleduj když jsi z něj v prdeli, já umět z poloviny co on tak jsem hvězda a když se mu něco nepovede je normální je to fotbal ale tebe nemohu pochopit co předvádíš komedie

Reagovat
roberos

A co Ronaldo umí - bez spoluhráčů kteří mu nahrávají i když nemají je jen průměr on sám když ho obsadí 2 hráči tak je v pr... ale ty akorát si přečteš titulek jak Penaldo řádil ale on hrál tužku a už ani ty branky nedává .

Reagovat
roberos

A Penaldovo chování to je chování namistrovanýho vzteklýho floutka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele