38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Sevilla FC 2:3

Sevilla zakončila své letošní působení v Primera División dalším vítězstvím, a to z kategorie strhujících. Ani výhra 3:2 v Malaze však svěřencům Unaie Emeryho nezajistilo to hlavní, o co se celý rok snažili, Ligu Mistrů.

Je to až neuvěřitelné, ale ani úchvatných 76 bodů nakonec Seville nestačilo k tomu, aby se umístila mezi nejlepší čtyřkou. V kterémkoli z předcházejících deseti ročníků by takové výsledky účast v milionářské soutěži zaručily se značnou rezervou, leckdy dokonce i třetí místo a přímou účast v základní skupině. Ne však letos. Kromě velké trojky Real, Atlético, Barcelona totiž tuto sezonu zazářila také Valencie, která sevillské nakonec předčila o jeden bod.

Bleskový nástup do druhé půle zajistil hostům na horké půdě stadionu La Rosaleda tříbrankové vedení, když se postupně prosadili José Antonio Reyes, Ever Banega a Aleix Vidal. Domácí, kteří již předtím hráli o desíti, se však nevzdali a dvěma góly Javiho Guerry ještě utkání v samotném závěru zdramatizovali. Přesto nakonec vítězství slavila Sevilla a Malaze zůstaly oči pro pláč v podobě devátého místa a zmařené šance na kvalifikaci do evropských pohárů.

V jednu chvíli se zdálo, že Sevilla dokonce může pomýšlet na ono klíčové čtvrté místo, neboť Valencie se na hřišti sestupem ohrožené Almérie dlouho potýkala s výsledkem, ovšem v závěru Netopýry vysvobodil Paco Alcácer, jenž svému týmu zařídil výhru 3:2 a předkolo Ligy Mistrů. Dobrá zpráva pro Sevillu tkví v tom, že má stále šanci na reparát v podobě blížícího se finále Evropské Ligy ve Varšavě, kde se s ukrajinským Dněpropetrovskem utká nejen o titul šampiona, ale také o přímý postup do milionářské soutěže.

Úvod zápasu patřil jasně domácím, kteří stále živili svou naději na pohárovou Evropu. Javi Guerra i Juanmi však se svými pokusy neuspěli. Další ofenzivní snahy pak nabouralo vyloučení stopera Weligtona. Po změně stran Sevilla skórovala takřka z prvního pořádného útoku. Rychlý brejk zakončil po kombinaci s Cokem José Antonio Reyes, jenž obešel brankáře Kameniho a poslal míč do odkryté brány. Neuplynuly ani celé tři minuty a Ever Banega vedení hostů zdvojnásobil přesnou ranou na zadní tyč. Zkázu Malagy poté dokonal Vidal, který těžil především z dechberoucího úniku levého beka Trémoulinase.

Poté však Javi Guerra ukázal, že jeho loňských patnáct gólů v dresu Raya Vallecana nebyla žádná náhoda. Nejprve domácí útočník překonal Sergia Rica ranou z hranice pokutového území a poté v samotném nastavení naběhl na zadní tyč právě včas, aby poslal hlavou do sítě Rosalesův centr. Víc už však Malaga nestihla, a tak nakonec zůstávají zklamané oba celky, byť se na jejich letošní působení v domácí soutěži dá pohlížet s odstupem jen a jen kladně.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele