26. kolo
06.03.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - SD Eibar 2:1

Levante dvěma góly v rozmezí dvou minut otočilo vývoj utkání a v páteční předehrávce s Eibarem si bere tři body. Za hosty se nejprve prosadil Saul Berjón, ale na něj reagoval David Barral. O pouhé dvě minuty později dokonal velký obrat Kalu Uche, který rozhodl.

Už ve třetí minutě se centr Moralese snášel k obraně Eibaru, ale ta si s míčem poradila. Brankář Jiménez musel zasahovat po další akci, ale neměl problémy si stáhnout vysoký míč pod svou ochranu. V deváté minutě prošel k vápnu Xumetra, který se pokusil z úhlu překonat brankáře Jiméneze, ale napálil jen bránícího Daniho Garciu, od něhož se míč odrazil do zámezí.

O chvíli později se míč dostal k Larovi, ale jeho centr byl hodně nepřesný. Velmi zajímavou střelu si připsal Camarasa, který prošel do vápna a tvrdě vystřelil, ale branka z toho nebyla. Eibar mohl do vedení dostat volný přímý kop, ale Javi Lara překopl kromě obranné zdi také bránu soupeře. Eibar se pokoušel vstřelit první gól dlouhým nákopem do vápna Levante, ale včas zasáhl David Navarro. Pět minut před koncem první půle si další přímý volný kop vzal na starosti Rubén Garcia, ale nastřelil jen brankáře Jiméneze.

O chvíli později mohl málem Eibar slavit kýženou vedoucí branku jinak nezáživné první půle. Po narážečce se do vápna dostal Manu del Moral a namířil si to přesně k tyči. Jeho projektil ale dostal mimo nebezpečí obětavý zákrok Navarra.

Do druhé půle hosté přímo vlétli a brankář Mariňo měl co dělat, aby udržel šance domácího týmu ve hře. Musle totiž zlikvidovat krásnou akci Berjóna a nadvakrát míč ukryl ve své náruči. Jeho obrana mu moc nepomáhala, ale Mariňo se vyznamenal. Eibar se rozhodně chtěl dostat do vedení, ale narážel na Mariňa. Levante kontrovalo pokusem Barrala, který zakončoval centr Moralese. Nakonec ale ani Mariňo nedokázal zabránit prvnímu gólu utkání.

Deset minut po změně stran se do vedení dostal Eibar. Zprava odcentroval Bóveda, do jehož přihrávky se včas a správně vložil Saul Berjón a krásnou ranou poslal míč mimo dosah brankáře Mariňa - 1:0 pro hosty.

Vedení Eibaru ale netrvalo moc dlouho. Jen deset minut po inkasované brance zleva pronikl do vápna El Zhar, přihrál na Toňa a od něj se míč dostal k nabíhajícímu Davidovi Barralovi. Ten sice stál zády k bráně, ale přesto dokázal zakončit - 1:1.

O dvě minuty později Levante dokonalo famózní obrat. Do vápna si nabíhal útočník Nabil El Zhar, ale upadl. Obrana Eibaru začala zmatkovat a při snaze odkopnout míč z vápna nabídla míč všudypřítomnému Kaluovi Uchemu. Ten si míč lehce zpracoval a propálil brankáře Jaimeho Jiméneze - 2:1 pro Levante a obrat byl dokonán.

Na výsledku už nic nezměnila ani šance Piovaccariho, který se snažil o prosmýknutí se po pravém křídle, jenže těsná obrana jej nikam nepustila. Další duel mezi brankářem Jaimem Jiménezem a Camarasou skončil opět ve prospěch brankáře. Veškeré šance hostujícího Eibaru definitivně pokazil Dani García, protože za svůj zákrok dostal druhou žlutou kartu, takže byl vyloučen. Eibar tím pádem klesá na třináctou příčku. Levante je na šestnácté příčce a na kontě má 25 bodů.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 hosté

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele