26. kolo
07.03.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Málaga CF 1:0

Andaluské derby v pozdní sobotní večer nakonec vyznělo překvapivě lépe pro Granadu, která porazila Malagu těsně 1:0. Nešťastníkem utkání se stal Ignacio Camacho, jenž si vstřelil vlastní gól, na který již hosté nedokázali zareagovat.

Nutno dodat, že nešlo o nezasloužené vítězství, neboť Granada byla na stadionu Los Carmenes lepším celkem. K výhře však potřebovala až přispění hostujícího záložníka a poprvé po pěti zápasech znovu najíždí na vítěznou vlnu. Ztráta na první nesestupovou pozici rázem činí zdánlivě snadno dosažitelné tři body. Malaga naopak pohrdla stíháním pohárových konkurentů nad sebou a zůstává sedmá.

Jako první pokoušel střelecké štěstí domácí Javi Márquez, ovšem gólman Carlos Kameni si jeho přímý kop z jedenácté minuty ohlídal. Nedlouho poté pálil nad břevno kamerunského gólmana Emanuel Insúa. Dalším, kdo Kameniho pořádně prověřil, byl Piti, a následně znovu aktivní Márquez, jenže ani jeho rána levačkou nedokázala pohnout bezbrankovým skóre navzdory silné granadské snaze.

Odpovědí hostů byla nepřesná střela Samú Garcíi po vyvedené týmové kombinaci. Tentýž hráč ještě do poločasu v další střelecké pozici opět netrefil branku. Když se pak neprosadil ani Robert Ibaňez po přihrávce Youssefa El-Arabiho díky Kameniho dobrém pokrývání prostoru, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Rozčarování granadských z neproměněných šancí však po změně stran vzalo brzy za své, neboť se jim dostalo nečekané pomoci. V sedmapadesáté minutě Camacho sehrál roli smolaře, když jej Ibaňezova hlavička trefila do zad a odrazila se za bezmocného Kameniho do sítě.

Na opačné straně zkoušel do třetice prolomit obranu Granady Samú Castillejo, ale tentokrát si pro změnu nepřišel na pozorného brankáře Oiera. Sám nešťastník Camacho málem odčinil svůj vlastenec, jenže po hezkém sólovém průniku trefil pouze brankovou konstrukci. V závěru se navíc místo tlaku hostí konalo spíše kontrolované útočení Granady ve snaze pojistit si vedení. To se nakonec sice nepovedlo, ale svěřence Abela Resina to mrzet nemusí. Výhra 1:0 se počítá, tím spíše v lokálním derby.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Málaga jedeme ! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

obráceně 1:3 prostě výhra hostů Málaga !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele