2. kolo
29.08.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe odčinilo debakl z Viga a poradilo si těsně s Almérií

Někdejší útočník velšské Swansea Álvaro Vázquez se postaral o domácí výhru Getafe nad Almérií, vůbec první v novém ročníku Primera división. Zatímco na hostování v Premier league se Vázquez nedokázal prosadit ani jedinkrát, střeleckou smůlu protrhl po návratu do Madridu hned ve svém druhém zápase.

Obě strany šly do zápasu s o to větší touhou zvítězit, jelikož v prvním kole ani jeden z nich naplno nebodoval. Domácí po výprasku na Celtě Vigo měli přece jen o trochu více co napravovat, na rozdíl od Almérie, která nešťastně přišla o vedení nad Espanyolem až v 94. minutě. Vzájemné zápasy navíc rovněž hovořily pro Getafe, to se svým andaluským soupeřem neprohrálo ani v jednom z pěti předchozích měření sil.

Lepší start si připsali svěřenci Cosmina Contry a zasloužili si jít do vedení těsně před odehráním půlhodiny první půle. Kolumbijský křídelník Fredy Hinestroza unikl po levé straně, povedeným centrem způsobil zmatek v obraně hostí, čehož ve skrumáži využil dobrým náběhem na přední tyč Vázquez a pohotově hrudí usměrnil míč do sítě. Domácí gólman Vicente Guaita si pak těsně před odchodem do kabin připsal důležitý zákrok, když vytěsnil dobře umístěnou ránu Jonathana Zonga po rohovém kopu.

A někdejší brankář Valencie se musel činit i po změně stran. Uběhlo sotva deset minut a už musel rychle padnout k zemi, aby zachytil střelu Tomera Hemeda z bezprostřední blízkosti. Poté na chvíli došlo k přerušení hry, neboť Hinestroza si poranil rameno a pomalu musel opouštět hřiště ve zjevných bolestech. Osm minut před koncem pak mohl pojistit vedení Getafe Pablo Sarabia, když mu spadl k nohám tečovaný centr, ovšem španělský mládežnický reprezentant se s volejem nedokázal vejít mezi tři tyče.

V samotném závěru pak dostal poslední možnost k vyrovnání thajský útočník ve službách Almérie Teerasil Dangda, jenže z hranice šestnáctky nedokázal odražený míč poslat správným směrem. Getafe si tak připsalo do tabulky důležitou výhru 1:0, kterou si nakonec s odstupem zasloužilo.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele